-->

23.12.2008

Feelings and no words

Avand o discutie cu prietenul meu despre "nemurirea sufletului" dar in special despre controlul sentimentelor am ramas gandindu-ma incontinuu la acest aspect...
Ne putem controla toate sentimentele?Una unul cate unul sau pe toate deodata?
Eu cred ca omul este capabil de orice pe plan spiritual insa nu majoritatea nu se exploreaza...nu se cunosc pentru ca nu au timp sau nu stiu sa o faca sau pur si simplu nu stiu ce inseamna a te cunoaste. Ei cred ca a te cunoaste se reduce la elementele : ce mancare imi place, ce muzica imi place, unde as vrea sa merg smd... dar asta inseamna sa stii rudiemntarul despre tine.
Acum ceva timp in urma am pornit in aceasta calatorie continua catre cunoasterea mea...a ceea ce reprezint eu pentru mine..pentru restul lumii.. am dorit sa ma regasesc sau sa ma gasesc mai bine zis... Lecturand Gustave Flaubert imi deschideam intreaga fiinta pentru a fi analizata, fiecare citat reprezentativ era studiat cu atentie si am gasit o foarte mare chimie intre mine si aceasta lectura. Ma reprezenta foarte mult, asternuse pe foaie tot ceea ce eu gandisem insa nu am stiut sa le expun intrun mod atat de filosofic,estetic. Apoi a urmat Paulo Coelho-l-am citit pentru ca imi parea interesant titlul si nu pentru ca este "cool" sa citesti Coleho- cu 11 minute foarte foarte interesanta carte,am extras tot ceea ce eu trebuia sa invat si sa aplic in viata de zi cu zi.
Mi-au astras atentia urmatoarele citate:
1 "Viata este foarte rapida; ii face pe oameni sa treaca de la cer la infern in cateva secunde"
2 "Viata este un joc dur si halucinant, viata inseamna salturi cu parasuta, inseamna risc, inseamna sa cazi si sa re ridici, inseamna alpinism, inseamna vointa de a ajunge in punctul tau cel mai inalt si a te simti nemultumit si nelinistit cand nu reusesti sa o faci"
3 "Eu nu sunt un corp care are suflet, sun un suflet care are i parte vizibila numita corp"
4 "In toate limbile exista o aceasi zicala: ce nu vad ochii, inima nu simte. Ei bine, eu afirm ca nimic nu este mai fals; cu cat este mai departe sentimentele pe care incercam sa le inabusim si sa le dam uitarii, cu atat suntem mai aproape de inima. Daca suntem in exil, vrem sa pastram cea mai neinsemnata amintire despre radacinile noastre, daca suntem departe de fiinta uibita, fiecare persoana de pe strada ne trezeste amintirea ei"
Insa intreg romanul este foarte plin de insemnatate merita citit.
...to be continued....

Marca Dr Pierre Ricaud dispare


Mahnita de lipsa de profesionalism a romanilor cand devin parteneri ai unei marci renumite am trimis un feedback pe site-ul www.ricaud.ro. Aceasta marca se ocupa cu comercializarea produselor cosmetice organice, ceilalti parteneri internationali precum UK, Franta au un site imbunatatit de iti cad plombele... pe cand site-ul dragilor romani este pe cat se poate de rudimentar plin de "rahatele" despre cum s-a format aceasta marca, din ce sunt facute produsele, cine le-a descoperit insa nu ESENTIALUL adica dom'le vreau sa stiu si yo ce produse aveti, promotii,cadouri..stuff like that....adica chiar nu e atat de important incat nu pot dormi noaptea sa aflu cine le-a descoperit..asta e pentru cultura mea generala dar nah..vreau produsele si pretul lor ca s anu fiu nevoita sa comand international..unde voi ajunge sa platesc dublu!!
Pe dragutul si inconfundabilul site spune "va puteti abona la newsletter-ul nostru"...boon..dau abonare si primesc un mesaj dragutel"in curand veti primi newsletter-ul nostru" nah bine mersi..de mai bine 6 luni va tot astept sa scrieti ceva "new"
Spre uimirea mea am primit un raspuns la feedback-ul meu:

"

Stimata domnisoara,

Va multumim pentru remarcile facute asupra site-ului nostru, le voi trimite mai departe colegilor mei.

Va reamintim ca, pentru a asigura cele mai bune servicii, am decis ca expedierea coletelor noastre sa se faca direct din Franta.

Din nefericire, chiar si cu toata iscusinta echipelor si a partenerilor nostri, constatam in prezent ca nivelul serviciilor pe care sunteti indreptatita sa il asteptati din partea marcii noastre nu este la standardul dorit, mai ales in ceea ce priveste termenul de livrare a coletului.

Considerand ca serviciile actuale nu corespund exigentelor noastre de calitate, suntem nevoiti sa suspendam activitatea de comercializare a marcii Dr Pierre Ricaud in Romania, incepand cu 2009, data ultimei comenzi fiind 31/12/2008, iar intre timp vom incerca sa dezvoltam un nou mecanism de livrare.

Ramanem la dispozitia dvs la numarul de telefon 021 208 70 70 pana la data de 29/02/2009, pentru a va putea raspunde la orice intrebare.

Va multumim pentru increderea pe care ne-ati acordat-o. "


Aoleu chiar nu am vrut sa va inspaimant atat de tare:))) incat sa luati decizia asta...dar poate ati realizat ca sunteti de rahat si nu puteti concepe un invelis frumos pentru ca pana la urma femeile asta vor un invelis atragator, nu conteaza ca e de rahat...descopera ea pe urma si nu va mai incerca.

Nu stiu de ce sunt uimita de lipsa de profesionalism pentru ca deja devine o obisnuinta chestia asta la romani..wtf esti partener nu fi asa rudimentar cand concepi un site care cik trebuie sa informeze

18.12.2008

Strawberry








Aparent exista si site-uri internationale care ofera "free shipping". Precum este si Strawberry - un site cu expediere internationala gratuita,bineinteles ca in momentul in care va sosi coletul vei plati o taxa vamala. Acest site ofer clientilor sai foarte multe reduceri spre exemplu pentru 3 produse cumparate primesti 5 % discount,apoi discount de loialitate de la a doua comanda + pentru noii utilizatori un cadou special! In plus, se ofera ocazional mail-uri cu oferte personalizate sub titulatura "We miss you".
Produsele expuse vanzarii pot fi achizitionate cu un discount de pana la 30% sau poate si mai mult- in functie de perioada/promotie. Strawberry reprezinta posibilitatea de a multumi persoanele "dependente" de shopping si mai ales online, esti la un click distanta de produsul dorit. Nimic nu se compara cu acel confort dat de un click al mouslui si produsele vin la tine acasa.


De asemenea maniatica cum sunt am gasit un alt site www.shopzilla.com care are mai multe arii de interese : imbracaminte, electronica, bijuterii si ceasuri, cosmetica, computer si softuri.smd...
Nu garantez ca toate site-urile de acolo au expedierii internationale..verificati mai intai acest mic detaliu.

09.12.2008

Dat fiind faptul ca sunt multe fete care nu au posibilitatea sa comande online cu cardul de pe site-urile internationale, ma ofer sa depun comenzi pentru voi. Comisionul este de 15 ron/per comanda iar daca in comanda sunt mai mult de 4 produse voi adauga 1 ron/per produs. Mai jos va voi lista site-urile de pe care pot face comenzi, am ales cele mai bune oferte care implica costuri de livrare mici sau chiar gratuite.

Pentru mai multe informatii despre comenzi  va rog sa trimiteti un mail la adresa : mikasboutique1@gmail.com  iar la subject va rog sa scrieti " Comenzi internationale"




 HQ Store  


 E.L.F UK     



























                                           












Incerc sa imi strang ideile...de sarbatori am de gand sa pun resentimentele, frustrarile, lacrimile, lucrurile care ma intristeaza, amintirile dureroase intr-un cos; cu ele ma voi urca in masina si voi conduce pana in cel mai departat loc,o cabana parasita pentru ca acolo e locul in care mereu am fugit cand realitatea a fost greu de suportat.
De mult nu am mai vizitat locul asta parasit... nu mai aveam nevoie de el,dar mereu ma va face sa ma simt mai bine decat ma simt acasa,deoarece am gasit locul in care ma simt ca acasa.... este ideala privelistea,la fel de ideala este si atmosfera. Si cred ca azi voi dormi acolo, am nevoie sa ingrop acele trairi si am nevoie si de liniste....o liniste dupa care tanjesc de ceva timp.
In bagaj voi pune o carte..pe Flaubert si scrisorile sale,o lectura de care nu ma desprind, imi voi lua cea mai linistita muzica,perna mea pufoasa si cateva filme siropoase si comedii....nu mai imi trebuie nimic altceva care sa ma faca sa ma simt bine...nu am nevoie de nimeni!
In drum.... am realizat ca uitasem complet de poteca care duce spre un rau frumos si limpede..atat de limpede incat te oglindesti,e perfect.... azi totusi nu am timp sa trec pe acolo. Adie un vant atat de suav,pare ca timpul s-a oprit in loc de la ultima mea venire aici.... e la fel de verde,la fel de luminos,la fel de linistit totul.
Si uite-ma ca am ajuns si la locul parasit.... am deschis usa si.... un aer cald si familiar imi rasfata simturile.Un miros frumos de sote de morcovi...acelasi miros pe care il simteam cand bunica facea acest fel de mancare. Am realizat ca nu sunt singura in casa,este si EA.... m-am bucurat... pentru ca imi lipsea enorm de mult,imbratisarea ei .... tot ce reprezenta ea imi lipsise atat de mult.
Incerc sa pun tot ceea ce vreau in ordine cronologica sa ii relatez tot ceea ce ea a pierdut pentru ca nu a fost langa mine. Imi zambeste... ma saruta pe frunte si imi zice ca e mandra de mine,ca indiferent unde voi fi mereu prezenta ei ma va proteja.Sunt uimita,mahnita, dar azi nu imi permit astfel de sentimente...vreau sa ma bucur de ea si de linistea care ne inconjoara.
Nu vreau sa pierd nici o alta secunda..timpul e atat de pretios........
M-am blocat...am atatea de spus dar nu stiu de unde sa incep..doar o privesc si ii multumesc pentru ca a intrat in viata mea si nu a mai iesit de acolo. Imi aduce o felicitare...nu imi vine sa cred..e prima felicitare pe care i-am scris-o..inca o mai are...o alta imi pune in mana...era o vedere din cea mai frumoasa vacanta din viata mea. Ii povestesc ca...sunt dezamagita de toti inclusiv de mine,ca fiecare zi din viata mea e doar un sir de intamplari banale si restrictii care ma sufoca...sunt mahnita ca trebuie sa cer voie pentru ceva ce mi se cuvine...ca trebuie sa dau socoteala chiar si pentru aerul pe care il respir.
Ma intelege....simt asta...mereu a stiut ce vreau si ce simt fara sa ii spun prea multe....
Azi.....am evadat pentru o secunda in lumea mea...si as schimba lumea asta cu realitatea pentru ca este de mii de ori mai buna.

07.12.2008

Samsung D900i


De Mos Nicolae am primit cadou un Samsung D900i. E..dragutz...insa e foarte"masculin" poate daca nu ar fi atat de lat ar fi fost perfect. Imi place ca este destul de subtire si usor de utilizat, fotografiile au o claritate foarte clara ( am ramas socata de claritatea pozelor). Sunt foarte curioasa cat va tine bateria,aa...si ceea ce mi-a mai placut a fost ca in pachet avea inclus si cablul de date,foarte putine telefoane au incluse in pachet acest cablu de date. Gestionarea de pe calculator pe mobil este destul de simpla nu trebuie multa inteligenta:))
Insa am ramas dezamagita de aria de alegerea a tonurilor de apel...foarte putine si alea...jalnice, but in spite all that incep sa indragesc micul monstru masculin:))
Am gasit si un site destul de dragut de unde poti lua diverse: wallpaper Samsung D900i, ringtones, videos si multe altele.Aveti de ales intre mai multe modele de telefon precum Nokia, LG, Sonny Ericsson, BenQ, Blacberry,Sanyo , IPhone.
http://www.zedge.net

06.12.2008





Am primit recent un mail cu clipul de mai sus...nu am avut timp sa il vizualizez decat de-abia acuma si am ramas...putin cam uimita..adica..wtf...esti moderatoare la o televiziune de muzica si nu ai habar sa pui intrebari mai interesante???? Poate ca te descurci sa citesti de pe promper,pentru asta nu iti trebuie prea multi neuroni dar la capitolul "spontaneitate" si intrebari proprii stai cam prost domnisoara. Din acel 1 minut deja aveam o multime de intrebari de pus. As face cu mare placere schimb cu tine:)), desi nu imi e foarte simpatic Despot pot sa zic ca acuma...il ador.
Ca viitoare jurnalista ma intreb daca vreodata voi ajunge in stadiul acesta de penibilitate... oricum nici daca m-as stradui nu am putea sa ajung la performanta ei...chiar nu. Dar poate era intimidata de Despot si s-a fastacit saraca...hmm..daca e asa poate ar trebui sa ma gandesc bine si sa fac o lista cu persoane carerora niciodata nu as putea sa le i-au interviu si cu persoane carora as putea sa le pun mai mult de 3 intrebari:))
Va las pe voi sa decideti daca era obosita, putin cam turmenatata sau...din firea ei cam proasta:)

Pasind in mijlocul inimii


A trecut mult timp de cand mintea mea s-a fortat sa gandeasca ceva,mult timp ..prea mult timp am petrecut departe de fiinta mea. Simt nevoia de a evada din banal, vreau intr-un loc linistit cu soare,un loc de unde pot vedea tot orasul cu o cana de ciocolata calda si gandurile mele. Doar eu si fiinta mea intr-o calatorie catre o viata idilica, fara oameni care sa aiba asteptari mult prea mari de la tine,fara nimeni care sa te presezi sa faci ceva, fara nimeni care sa iti invadeze intimitatea cand vrei sa stai draqu singur, fara zgomotul lasat de tramvaie, taxiuri, fara vanzatoarele cu aere de superioritate, fara oameni stupizi care pun intrebari la fel de stupide si fara sens.
Curios,dar observ ca majoritatea persoanelor pe care le cunosc trec prin aceasi faza letargica de melancolie,tristete, fiecare are propriile lui trairi dar intr-un final ne asemanam ca suntem la fel de.... infundati intr-un abis al tristetei.

Am facut "curatenie" prin PC si am dat peste un text care l-am scris..hmm...pe cand eram in liceu. Am ramas socata... exprima la perfectie ceea ce simt eu acuma doar ca...atunci ma refeream al altceva..acum privesc din alta perspectiva textul respectiv.

"

Azi am privit in urma mea,cat as fi vrut sa nu ma fi intors
Imagini se rulau in mintea mea,si nu am vazut decat un trecut furios
M-am reintors in timp si am regretat, era prea tarziu....am intrat
N-am avut puterea sa schimb nimic,trecutul era deja creat
Paseam pe lacrimi peline,si m-am izbit de strigate surde
Cosmarurile venea cu acceasi intensitate ucigatoare
Ura ce o salasuiam...inca se afla pe acelas altar fara soare
Fara lumina vietii,acoperit doar cu cenusa fiintei chinuite
Am ajuns in aceeasi incapare pe care am ars-o,.

Cristalul meu de ciocolata s-a spart....si cu el viata
Am pasit printre oameni mai mult moarta decat vie
sufletul meu se zbatea in piept in speranta unei reinvieri
Si tot ce am lasat in urma nu a fost decat..durere
Fortele imi erau secate...ma simteam fara putere
Tot ce am dorit, am avut si pierdut....
Si din umbra luminii ma urmareste mereu acelasi trecut...
Neincetat prezent in fiorii ce imi strabat sufletul
Si cu fiecare zi ce tece mor si iar si iar...
Ma cufund in abisul amintirilor,traind cu speranta reintoarcerii
Dori-mi-as sa uit tot ce simt,absolut tot ce am trait... "






Mi s-a spus ca de fapt nu vreau eu sa uit de trecut...acuma intrebarea mea: dupa tot ce s-a intamplat chiar pot uita atat de usor? Da au trecut mai bine de 4 ani de atunci dar amintirile inca sunt vii, si da, au trecut 10 ani si inca nu am putut sa ma desprind de imaginea persoanei cu cea mai mare importanta din viata mea!Ca sa uit ar trebui sa ma nasc inca de 3 ori si inca as resimiti acele momente ingrozitoare, inca sunt prinsa in trecut, de frustrarile de atunci. Toti au intrat in sufletul meu cu bocancu...s-au sters pe picioare..au stat la cafea si au iesit..fara sa mai tina cont ca nu sunt presul nimanui, fara sa le treaca prin minte ca nu sunt doar un copil sau o tipa care arata bine si doar atat. Cata surprindere au unii oameni cand observa ca pot vorbi..si mai ales ca pot GANDI, de parca as fi de o alta planeta.



Related Posts with Thumbnails