-->

20.02.2009

Cosmeticele organice


Notiunea de Bio a pastruns recent in Romania si putini stiu ce inseamna, deaorece suntem obisnuiti sa gandim intr-un mod limitat nu vedem mai departe.Bio inseamna din punctul meu de vedere dorinta de a te schimba,inlocuirea produselor cosmetice cu ingrediente chimice in produse naturale 100%.Bio inseamna sa respire un aer curat sa simti cum plamanii “iti vibreaza”..dar in zilele noastre plamanul vibreaza doar din cauza aerului poluat pana si in zonele rurale. De ceva vreme am dat peste 2 branduri(asa vreau sa ii numesc)Olivo.ro si Life-care.ro,ma bucur ca i-am descoperit deoarece am inceput sa imi pun un semn de intrebare: de ce folosesc atatea chimicale pe fata mea??Incet incep sa ma desprind de tot ceea ce foloseam inainte,recunosc..in materie de make-up inca folosesc produse non-bio si asta pentru ca in Romania preturile la machiajele minerale(naturale,bio cum vreti) inca nu sunt accesibile pentru orice buzunar. Pana acuma cel mai mult imi plac produsele pe baza de unt de shea lasa o senzatie de finete nemaintalnita.Untul de Shea mai este cunoscut si sub denumirea de unt de Karite. Acest copac se gaseste numai in savanele din vestul Africii. Copacul de Shea este salbatic, nu se cultiva si pana atinge maturitatea dureaza 40-50 de ani Untul de Shea are actiune de regenerare, ajuta pielea sa-si recapete supletea si are actiune antirid, are efect de mentinere a hidratarii epidermei.
Totoadata, untul de Shea protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV si agresiunilor factorilor de mediu, previne formarea ridurilor, calmeaza pielea iritata.In plus, untul de Shea este bine cunoscut pentru efectul sau cicatrizant. Fiecare om de pe planeta asta ar trebui sa invete ce inseamna Bio si cand sa il intrebi ce inseamna sa fie capabil de a nu folosi clisee..Bio inseamna a fi bio..adica natural Femeile nu stiu foarte multe despre cosmeticele organice pentru ca nu au de unde sa stie sau fac greseala sa uite de ele de ingrijirea lor din diverse motive(familie,sanatate precara s.m.d.)sau multe altele merg in goana la Mall pentru a achizitiona un produs de la un brand faimos iar la primul rid aparut da vina pe timp.Crema folosita nu a fost buna...timpul sta in loc daca te ingrijesti cum trebuie.
Am facut un sondaj.. am intrebat urmatoarele intrebari la care am si primit raspuns:
Q: Ce inseamna Bio?
A: Inseamna sa fii natural
Q:Este important sa folosim produse bio?
A: Banuiesc ca da…cred ca este foarte important sa folosim produsele naturale in locul produselor chimice
Q: Crezi ca lumea stie ce inseamna bio?
A: Inca nu!
Prin urmare inca trebuie sa ne educam pe noi generatia ’88 apoi generatiile din urma noastra si dupa noi,toti avem nevoie de un mediu mai curat implicit de produse BIO. Acest post nu e neaparat pentru a participa la concurs,tot ce am zis nu e numai de fatada ci pur si simplu vreau ca si restul femeilor sa inceapa sa se gandeasca realmente ce produse folosesc,,,sa isi puna macar semnul intrebarii.Acest concurs este prilejul de a scrie acest articol!
www.Olivo.ro organizeaza un concurs pentru bloggeri cu tema "Cosmetice Organice" intrati si vedeti regulamentul concursului,acesta se desfasoara intre 19.02 - 19.03.2009.Pentru articolele cele mai interesante primi premii in produse cosmetice,incercati!

17.02.2009

E.L.F

E.L.F inseamna eyes-lips-face si este o companie de produse cosmetice de mare succes in USA deaorece produsele se vand la numai 1$ bucata.Bineinteles ca nu au shipping international,dezamagita fiind am incercat sa caut peste tot pe guugle vreo companie care sa aiba aceste produse si sa le importe international..spre fericirea mea am dat peste o firma din Arad care au in premiera produsele E.L.F nu sunt fake sunt cele originale. Am facut o comanda(am participat la o promotie speciala de Valentine's Day,introduceai 10 adrese de e-mail si cumparai produsele la 6,50 RON-->ele avand un pret initial de 8 Ron orice produs)destul de consistenta,am fost surprinsa cand m-a sunat cineva de la E.L.F sa imi propuna sa imi aduca produsele direct in TM(a fost targul indragostitilor,unde ei avea stand)k sa nu mai platesc taxele postale.Frumos gest din partea lor...so...aici e colectia:

Ps: scuzati proasta calitate a pozelor a fost facute in graba cu telefonul:P
Pensule:de la st la dr--> "total face" si "bronzing brush"
Fard de pleaope "Luxe"
FDP "Ivy"
FDP"blue Moon"

Pudra bronzanta "Luminance"...da o stralucire aparte,nu incarca tenul e perfect atat pentru cea mai deschisa culoare de ten pana la cea mai inchisa.

P.B "Warm tan"..deabia ast sa vina vara sa o folosesc mai mult decat o folosesc acuma (pentru conturul obrajilor)

Balsam de buze (randul de sus) "Blackberry" si "Strawberry"
(randul de jos) "Orange" si "Vanilla"..hidrateaza intens buzele eliminand pielea moarta de pe ele(in caz ca aveti..asa cum am si eu)au un miros incantator si gustul la fel:))

Lipgloss Hypershine "Joy"(cel roz) "Vixen"(cel rosu)si "Honey"(cel
maroniu)..."Joy" nu este atat de roz,duce mai mult spre transparent insa in combinatie cu balsamul de buze "strawberry" creeaza un roz pal de mult cautat de mine..cel rosu..la fel semitransparent iar cel maroniu inca nu l-am folosit.Ce imi place e ca au o textura densa nu sunt fff lichide ca alte luciuri de buze si la fel hidrateaza buzele.
Shimmer facial whip(pentru fata,buze,ochi) st->dr "Lilac Petal"
"Toasted" cel pe care l-am folosit este "lilac petal" este bun pentru buze,fatza cat si ochi..ca si baza ca si iluminator.
Creioane de ochi st->dr "Midnight" si "Gilded"..ador ca au varfurile subtiri,nu trebuie sa trag de ochi ca sa fac o dunga..ce nu imi place este ca sunt cam tari..cand le aplici nu au o textura moale.
Gene false..minunate,nici prea lungi nici prea mici..perfecte...lipiciul ma face sa ma indoiesc de aceste gene..nu e foarte bun..genele se deslipesc destul de repede(sau poate eu nu ams tiut sa le aplic:)) )a trebuit intradevar sa tai din ele pentru ca erau prea mari pentru ochii mei mici si migdalati.S-a creat o combinatie perfecta incat un libidinos de taximetrist mi-a zis ca daca (ce vise) as fi sotia lui nu m-ar fi lasat singura pe strada,m-ar fi tinut legata langa el(sadic..nici la wc nu aveam voie????).
Sunt sigura ca am sa mai comand..desigur nu am sa ma las pana nu am sa iau tot ce este pe site-ul ala=)).Ar mai fi fost cateva produse..cum ar fi bureti pentru machiaj,sunt foarte buni nu absorb f mult fond de ten ai parte de o aplicare mai eficienta.Apoi clestele de intors gene(nu stiu de ce l-am luat deaorece eu am gene f lungi si intoarse)imi place f mult chestia aia de silicon si cand strang sa se curbeze genele nu simt nici un disconfort asa cum in trecut am patit cu un cleste de gene.
Prin urmare 19 produse la un pret de 120 RON..good deal:D

13.02.2009

Haili hailolo

In primul rand acord drept de autor lui Croy pentru titlul blogului meu(k sa ii gadil orgoliul)in al doilea rand Vj Vanda pentru salutul mult folosit de mine "haili hailolo" si adaptat in momente de pliktiseala "haili hailo suntem pitici misto".
In ultimul timp tot ce am facut este sa observ..sa observ cum oamenii intr-o clipita iti devin dusmani,intr-o clipa cand ajungi pe culmi realizezi ca ai mai multi invidiosi in spatele tau decat ti-ai fi putut da seama stand in anonimat. Barfa...recurgem cu totii la ea...si cine spune ca nu barfeste minte...a vorbi in lipsa cuiva e un fel de barfa..spunandu-ti parerea despre cineva sau ceva anume intr-u n mod subiectiv este barfa!!. O persoana draga mie mi-a spus sa incetez sa mai am astfel de pareri sub forma de barfa,sa nu rad de altii ca nici eu poate nu sunt perfecta...si avea -are dreptate.
Ce urasc cel mai mult sunt oamenii prefacuti..care in fatza ta au o atitudine de "lingau" si cand intorci ceafa te barfeste,urasc genul asta de oameni care iti zambesc desi nu te pot suporta.
Stand intr-un mediu din asta zi de zi...totusi eu m-am bucurat sincer pentru o prietena de-a mea(desi nu suntem atat de apropiate,dar totusi..ii acord statutul asta)ca a avansat,ma bucur cat se poate de sincer ca dat dovada de clasa si aptitudine.
Ma bucur ca am terminat sesiunea..desi nu mi-a fost precum un ghimpe in coaste...a fost chiar relaxant:)),ma simt pregatita pentru urmatorii pasi de a face ceva cu viata mea...toate planurile pe care le-am amanat pe motiv "am sesiune"mi-a oferit posibilitatea aceasta scuza sa ma gandesc daca mai vreau sa le continui sau nu.
"[...]ma gaseam fata-n fata cu infinitul,nu stiam cum sa exprim ceea ce imi ravasea sufletul[..]"Gustave Flaubert-Corespondente,p30

10.02.2009

Si timpul trece

Aseara..as fi vrut sa opresc timpul in loc sa il derulez in trecut...vroiam sa mai traiesc inca odata in trecut,as fi vrut sa spun lucruri pe care nu am indraznit sa le rostesc sa implinesc fapte ce nu aveam puterea sa le implinesc.
Aseara..mi-am amintit de noi, timpul a trecut si deabia acum realizez ca suntem impreuna..deabia acum realizez ca esti cu mine,langa mine,pentru mine ... vreau sa avem ceva,vreau..dar imi e teama de esec...imi e teama ca ma voi schimba,ca ne vom schimba si nimic nu va mai fi ca acuma...imi e teama de esec incat uneori vad viitorul fara tine(nu vreau asta!!). Nu stiu sa ma lupt cu rutina,nu vreau rutina..crezi ca nu vom avea musafir precum rutina in casa noastra? Ce frumos suna.."casa noastra"!
Aseara.. as fi vrut sa derulez timpul inainte si inapoi...sa ii spun persoanei speciale din viata mea ca o ador..si ca imi lipseste tot ce reprezenta pentru mine..sa ii spun ca era stalpul meu de echilibru si ca tot ce am facut pana acum a fost pentru ca ea sa fie mandra de mine..sa ma priveasca si sa fie alaturi de mine chiar daca niciodata fizic nu va mai fi.
Si timpul trece peste mine... peste noi...pierdem timpul aiurea-n spatiu pentru ca asta trebuie sa fie(oare?).
Si tot aseara as fi vrut... sa nu fi trecut prin toate cate am trecut..as fi vrut ca acea perioada sa fi fost doar un cosmar...as fi vrut sa nu fi fost inconjurata de atata cinism...superficialitate...cretinism...as fi vrut sa fii fost sincer cu mine,cu noi...eram o familie... eram si nu mai suntem.Sunt o straina in propria casa...singura chestie familiara imi e camera mea...cei 3 pereti (pentru ca pe al patrulea e fereastra si nu se pune la socoteala)patul meu confortabil si motanul meu lenes, in rest totul imi e strain..."orice s-ar zice, amintirile nu-ti populeaza singuratatea;dimpotriva , o amplifica"(G.Flaubert)
Si timpul trece fara ca eu sa pot avea prea mare influenta..anii se astern pe drumul tomnatic....

03.02.2009

News from 2009


Azi am fugit dupa idei..nu le mai gaseam si imi era asa de ciuda ca am devenit atat de proasta incat sa fug dupa idei...ma enerveaza atata jogging..ma enerveaza probleme de sanatate,nu ma pot concentra asa cum as vrea...
Am deschis tab-ul blogului decisa sa scriu..mult..sa imi vars starile...nu am fost deloc surprinsa cand am realizat ca fac acelasi jogging dupa idei...se pare ca ele vor ca eu sa slabesc..fizic si mintal!!
Zilele astea am avut o puternica senzatie ca sunt superficiala,banala...urasc sa fiu banala...adica damn...de ce ma gandesc numai la machiaje all the day...si de unde sa le cumpar..si unde sunt mai profitabile..eu cred ca din lipsa de ocupatie.
Macar "Blonda de la Drept" pe langa ca era toata in roz..avea si creier...cred.... insa eu chiar nu stiu de ce sunt atat de stupida. imi e dor de crizele mele de "feminista" rebela..nici nu stiu daca eram feminista dar clar eram foarte independenta,gen me-myself and I. Stiam care este drumul pe care trebuie sa il urmez,si chiar nu ma interesa ca va trebui sa sacrific ceva pentru a ajunge acolo unde vroiam..undeva sus...am cazut atat de puternic pe pamant,dezamagirea a facut ca tot ce reprezentam atunci sa fie pus sub semnul intrebarii.
Desi cica am trecut de faza in care o numeam eu "criza de personalitate" inca mai simt ramasitele..inca ma mai intreb cine sunt si ce vreau in acest moment!!
Trecutul unui om poate fi atat de influentabil,este atat de usor sa te refugiezi intr-un trecut frumos...si este atat de greu sa treci peste un trecut dureros..de ce un om refuza in astfel de momente sa traiasca in prezent si viseaza prea mult la viitor? de ce uita de cei din jurul lui,ii inlatura pe motiv ca vrea sa fie singur?de ce ne comportam ca niste renegati cand cineva vrea sa ne ajute?de ce credem ca nimeni nu ne intelege?
Fuck that shit... un om in asemena moment e atat de absorbit de "suferinta" lui incat nu vede ca si pe altii ii afecteaza starea lui,,, prefera sa primeasca mila cuiva..devine "tzantzos" cand cineva il critica...Dar poate sunt niste intrebari fara raspuns...intrebari retorice...vreau sa imi traiesc viata..azi..in prezent..pentru ca timpul este relativ,nu vreau sa plec( why the heck ma tot gandesc la moarte!!!) cu regretul(ei bine,nu am sa constientizez in acel moment..sau depinde) ca am trait prea mult in trecut si mereu in viitor dar niciodata in prezent.Nu vreau sa am vreodata regretul ca am fost o sotie,prietena,mama,fiica care nu si-a dus pana la capat "jobul" ca nu am fost exemplara pentru persoanele din jurul meu...nu vreau sa regret vreodata ca nu am fost un model pozitiv pentru copii mei..in special pentru ei.
Si in sfarsit anul 2009,am petrecut sfarsitul de an 2008 langa persoana cea mai importanta din viata mea si a fost suficient. La intoarcere m-am intors in acelasi loc aglomerat,cenusiu numit Timisoara...odata numit orasul Luminilor....bulshitt...e tare zgomotoasa,infernal de zgomotoasa si uneori neprimitoare. M-am intors la acelasi job plictisitor, spunand de 80 ori acelasi lucruri,vorbind cu oameni care vor acelasi lucru(macar de ar fi inventivi si ar dori si alt gen de informatii) un plictis de auzi musca bazaind...dar asta numai in creierul tau..pentru ca in Help Line bazaie peste 50 de suflete zilnic...si groaznic e cand clientii sunt in asteptare,ei se enerveaza din cauza melodiei plicticoase...si noi ne enervam cand auzim teorii stupide, reclamatii nefondate sustinute de "donshoara Stropinela,Cerasela sau John Popescu".Mda..nu seamana cu jobul de jurnalist...chiar deloc..de fapt nici nu e un job de jurnalist...si ma apuca furia cand vad ca minti luminate...viitori jurnalisti ai tarii stau infundati pe un scaun cu rotile(comod uneori,,,dar dupa 9 ore il poti numi scaun de amortit oasele) in fata unui calculator(daca ai ocazia prinzi unul c monitor "shmen" dar daca nu iti belesti ochii in fata unui monitor 4x4)lucrand cu un sistem si el...de toata jena ca pe urma vorbind cu oameni nemultumiti in mare parte sau destul de inteligenti incat sa nu stie ca in telefonia mobila "h" inseamna ore!!!!!
Anyway...in rest viata dupa usa Help Line-ului devine chiar interesanta,linistita...promitatoare. Aparent am putut sa castig cursa cu ideile..am iesit pe primul loc,le-am prins de par si am avansat. Ar mai fi de spus dar e suficient pentru azi...tomorow is another day:))

"Nu dispetuiesti ce nu poti avea"-->Gustave Flaubert,Corespondenta

Related Posts with Thumbnails