-->

30.10.2009

Relatii clienti

Scriu acest post pentru toate acele persoane care apeleaza la serviciul relatii clienti indiferent de companie(in special telefonie mobila).
Vocea din "spatele difuzorului" este la fel ca tine-utilizatorul- un om, care are stari proaste sau bune. Natura job-ului este sa fii dragut, politicos insa nimeni nu este nevoit sa accepte un comportament de mahala din partea interlocutorului.

Lucrez la un serviciu relatii clienti si pot spune ca ma irita la culme:
  • cand cineva nu stie sa vorbeasca frumos - in primul rand sa se prezinte. Cand cer numele ca sa stiu cui ma adresez primesc raspunsul "dar de ce va trebuie numele meu". De parca as putea face ceva cu numele!!
  •  omul care incepe sa se crizeze la telefon de parca ar rezolva ceva prin ridicarea tonului.
  • cand cineva mi se adreseaza cu "pepuşe", "cucoana", "doamna sau domnisoara ce esti", "tanti", "fă", "mami"
  • atunci cand apeleaza careva si zice "hai vorbeste mai repede ca vorbesti pe banii mei" atunci la ce mai suni??
  • cand cineva spune "tu stai pe banii mei asa ca taci si asculta-ma" it's true dar asta nu inseamna ca sunt presul tau
  • cand injura si ma trimita acolo de unde nu mai pot intra
  • atunci cand aud " vai da ce greu raspundeti, ce naiba faceti acolo??"Ei bine,  tratez clienti ca tine care stau 15 minute doar ca sa se planga cat de greu ajung in legatura cu un operator. Stati mult in asteptare pentru ca mai se trezesc copii care sa ocupe linia doar ca sa ma intrebe cand am facut sex ultima data, sau tipi care care se masturbeaza cand raspunzi. Din cauza lor tu- client- stai mult in asteptare, eu ma spetec pana ma iau dracii ca sa rezolv problemele pe care le aveti.
  • cand pentru a solutiona situatia intreb "ce eroare va apare/cum ati dedus ca.." si primesc raspunsul "nu stiu".  Atunci cum doresti sa te ajut daca nu stii sa imi prezinti situatia????
Imi place sa ajut si sa ofer informatii atata timp cat se da dovada de cei 7 ani de acasa, politetea este cheia nr 1 in viata dar multi uita de ea!!!
Printr-o simpla cautare pe google am observat ca multi oameni au o impresie gresita despre asistenti relatii clienti, tind sa creada ca sunt niste frustrati si incompetenti. Poate unii sunt, nu zic nu dar de sa generalizezi sau  o clipa careva s-a gandit cum e intr-un Help Line? Stie cum este acest job? Sunt o multitudine de informatii si nu ai cum sa le stii pe toate, mai gresesti pentru ca este uman. Daca asistentii gresesc gata, e o greseala fatala si ireversibila "doar de aia esti pus acolo, sa stii dracului informatiile, ca te te platesc pe tine, datorita mie clientul tu stai la job-ul ala".

De cand lucrez ca asistent relatii clienti vad lumea cu alti ochi, am ajuns sa imi dau seama cu ce fel de persoana am de-a face dupa primele 30 secunde.Cand ma duc sa platesc ceva la o caserie si vad ca doamna se uita chioras la mine, stau si ma gandesc cine stie ce zi proasta a avut azi. Daca am ceva de rezolvat, o reclamatie,  ma duc si folosesc diplomatia, respect persoana din fata mea.  Uneori urasc job-ul asta la culme, alteori imi este drag sa vorbesc si sa ajut oamenii chiar daca tipa la mine. Alteori este si amuzant cand esti ceruta in casatorie la telefon sau ti se spune ca ai o voce frumoasa si sa ii dai beep sa vorbesti cu el:))

Nu incerc sa generalizez si nici nu as vrea sa creez vreo polemica dar asta este parerea mea. Prin acest post am vrut sa punctez faptul ca atunci cand apelati la un serviciu folositi diplomatia si veti primi inapoi respectul cuvenit!



Feedback

Cam tarziu dar totusi nu prea,  mi-am facut si eu banner pe care il puteti vedea in partea stanga! Deabia acuma m-am prins si eu cum merge treaba Music Smileys cu banner-ul si crearea lui. Am stat si m-am gandit cat suflet am pus in crearea acestui blog si cate nopti am pierdut incercand sa "creez' un mediu prietenos. Mie imi place tare mult formatul actual, bineinteles ca se mai pot adauga multe chestii. Intentionez in viitorul apropiat,sa trec si eu pe un domeniu altul decat  Blogger, insa nu despre asta vroiam sa vorbesc. Vreau sa va intreb:
Ce parere aveti despre acest blog?
Cum vi se pare?
Este prea incarcat?
Textele sunt usor de citit?
Ati dori sa scriu despre ceva anume?
Ar trebui sa schimb ceva la "infatisarea" blogului?
Este greu de navigat, imprastiat?

 Orice sugestie este bine venita. Desi blogul este inscris in cateva directoare de cautare am incercat sa evit pe cele care streseaza cititorul cu pop-up-uri tip  "pentru a acces acest site click pe ok pentru a vota". Stiu cat de mult ma streseaza pe mine chestia asta sa vad la altcineva. Intradevar o perioada de timp cand cineva dorea sa posteze un comentariu era redirectionat catre site-ul de votare 123. Am fost anuntata ca este deranjant si am considerat ca este cazul sa scot sistemul acela. Pana nu de mult aveam si reclame adsense intre post-uri dar deja mi se par inutile. Am incercat sa fac din acest blog un "loc" unde te poti  relaxa, un blog ordonat (cel putin asa il vad eu)

Prin urmare astept feedback-ul vostru!




29.10.2009

Vicii

Pe parcursul vietii mele am avut tot felul de "vicii" dar hai sa ii spunem obsesii culinare, adica in liceu nu puteam functiona toata ziua daca nu imi luam portia de iaurt dimineata. Nu orice iaurt il vroiam pe  cel de la Sim, este atat de cremos si nu este acru foarte gustos!! Pe urma a fost iaurtul cu fructe de la Casa Buna si acum ceaiul verde sau alb. In urma cu 2 zile m-am trezit de dimineata ok, fresh insa dupa nici 20 de minute am devenit foarte morocanoasa, pur si simplu ma irita tot. Ma irita cand vorbeau parintii cu mine sau ma suna prietenul, simteam ca ceva imi lipseste si atunci mi-am dat seama ca uitasem sa beau ceaiul de dimineata. M-am dus si am umplut o cana cu ceai verde iar dupa nici 10 minute am fost energica si zambareata!

De cand cu dieta asta zilnic trebuie sa beau macar 1 cana pe ceai verde sau alb. Pana si la lucru mi-am dus un pachet de ceai Innocent Smileys
Din greseala mama a gustat din ceaiul meu crezand ca este cafea si saraca nu a avut placerea sa bea ceva pe gustul ei. Adica, eu beau ceaiul fara zahar sau alti indulcitori. Primele 10 cani au fost oribile la gust (puneam si multe frunze uscate si de aceea era amar) insa acum m-am obisnuit si chiar mi se pare mai delicios fara zahar.

Pe langa ceai in fiecare dimineata manc si o salata de fructe-pe care am sa o postez la Deliciul zilei.

Unii oameni au ca obsesie cafeaua, Coca-cola, tigara insa eu...am obsesia ceaiului verde!
Voi ce obsesii aveti de dimineata, ce trebuie sa beti sau mancati ca sa va puteti incepe ziua?



Alege-l pe cel mai usor!

Femeile cand sunt la cura de slabire se simt ispitite de DULCIURI. Nimic nu se compara cu o bucatica de prajitura insa trebuie sa ne gandim la silueta noastra. Nu sunt de fier si tocmai de aceea imi mai este pofta de ceva dulce, orice ar fi insa trebuie sa ma gandesc care ar fi alegerea cea mai potrivita in acest moment. Am facut anumite cercetari pe domnu "guugle" si am descoperit dulciuri ce pot fi savurate fara sa ma gandesc ca au o sumedenie de calorii si ar trebui sa inlocuiesc pranzul/cina.

In continuare va prezint dulciuri "rele" (cu calorii multe ) vs dulciuri "bune" (cu calorii putine). Pe fiecare poza am scris cate calorii au (la 100gr).

26.10.2009

Prânzul zilei


Prânzul zilei
Salată de legume cu carne de pui.

Ingrediente: 
1 roşie
1 ardei gras (verde sau galben)
1 castravete
puţină varză albă
carne de pui (piept,aripi,ciocanele)

Maioneză light
1 linguriţă muştar
1 linguriţă ulei de măsline
1 iaurt dietetic (0,1 %grăsime)


Pentru maioneză, se amestecă ingredientele de mai sus până se omogenizează.

Se taie cubuleţe legumele şi se amestecă cu maioneză light,lângă se adaugă carnea de pui (fără pieliţă)

Simplu ca bună ziua!
Poftă bună!




FOTD Fall Mood



Produse:
Paleta 120 culori
Primer : Manhattan eye base
Obraji: Burjois Blush culoarea 36 peche



Moment intim


DJ Rynno & Sylvia - Chilling my soul
Asculta mai multe audio Muzica

In seara aceasta am iesit in oras fiind o vreme atat de frumoasa si perfecta pentru o plimbare romantica. Am fost la un restaurant unde lumea nu a mai contat, eram doar noi 2 in plin rasfat. Probleme cotidiene ne prind si uneori ne distanteaza-fara sa vrem devenim straini. Cu cat timpul trece invatam cum sa ne descurcam in astfel de situatii, e greu sa iti dai seama cum functioneaza chestia asta numita relatie. Cel putin ne dam seama la timp unde gresim si putem repara. Sunt  momente in care nu mai recunosc persoana iubita, adica ma copleseste cu atentie simt cum are nevoie de mine si atentia mea.

Sunt rafatata la maxim cu iubire, afectiune iar eu..ma simt in siguranta. El este refugiul meu in zile fara soare si este soarele meu in zile ploioase. Crestem impreuna, trecem prin aceleasi schimbari si de aceea ne este mai usor sa ne intelegem starile. Stiti ce bine este sa ai langa tine o persoana cu care sa poti vorbi orice? Baiatul meu devine barbat iar eu..devin femeie in bratele lui. Ne completam perfect el este stabil cand eu zbor, el este realitatea cand eu visez si viceversa.

Melodia aceasta imi aduce atatea amintirii cu zambete si lacrimi, in seara aceasta eu plutesc departe de realitatea scarboasa si ce este si mai minunat ca el zboara cu mine! Niciodata nu sunt singura.

CHOPARD --WISH Eau de Parfum




Ador esentele tari si dulci care dau senzatia de rafinament. Preferatul meu va ramane tot timpul Deep Red de la Huggo Boss, nimic nu se compara cu acel miros si cred ca l-as recunoaste din 1000 de alte parfumuri. Am incercat mai multe parfumuri dar nici unul nu mi-a ramas la suflet ca Deep Red insa mai nou mi-am facut o pasiune pentru Chopard- Wish.

Nu ma pricep la descrierea mirosului dar pot spune (si din documentari) ca are un miros oriental, duce spre vanilie dar nu foarte mult. Multe parfumerii ofera descrierea notelor de varf, inima si baza dar niciodata nu mi-am putut imagina mirosul dupa descrierile date si in plus niciodata nu mi s-a parut ca miroase asa cum spuneau ei, dar in fine ei stiu mai bine! Cel putin stiam si eu despre notele de varf, inima si baza din filmul " Perfume: The story of a Murderer" (mie mi s-a parut genial)



Am gasit un site parfumeria.ro care comercializeaza parfumuri la pret redus, nu stiu cata viabilitate are site-ul ala la fel ca multe altele dar e bun ca sa iti faci o idee al pretului in cazul in care ti se pune pata pe un parfum sau vrei sa faci cadou cuiva si nu stii pretul. Daca doresti o alternativa cu mult mai ieftina exista si FM Group de unde poti cumpara parfumul, bineinteles cu logo-ul FM.

Un parfum poate deveni amprenta personala, lucreaza creierul ca "nimeni" altcineva, iti aduce amintiri uitate undeva in setarele creierului, te duce cu gandul la persoane apropiate sau chiar la un fel de mancare, la o situatie sau la o vestimentatie.

Voi ce parfumuri folositi in permanenta? Le schimbati de fiecare data? Ramaneti fidele unui singur parfum un timp indelungat?


Efect 30


Azi la ora 22 a fost premiera serialului romanesc de pe Prima Tv "Efect 30". Un serial care tinde sa duca spre "Sex and the city" si dupa impresia mea abordeaza subiecte care apar in viata de zi cu zi a unei femei indiferent de statutul social. Consider ca regia este una foarte reusita, nu mi-a oferit nici un moment senzatia ca totul este superficial sau fals (precum majoritatea serialelor romanesti). Stiti si voi serialele americane au acel ceva, nu stiu ce dar se vede si se aude altfel!!

Imi place cum joaca Andreea Raicu la nebunie. Sincer nu credeam ca poate sa intre in pielea unui personaj asa bine deoarece din cate am vazut eu este acel gen de persoana care nu joaca un rol si in viata reala. Spune ce are de zis si gata!

So sa va spun mai multe despre Efect 30

"Producţia prezintă vieţile complicate ale femeilor aflate în jurul vârstei de 30 de ani, care se luptă cu deciziile, traficul, soldurile sau bărbaţii într-un oraş efervescent.

Protagonistele vor încerca să facă faţă problemelor şi provocărilor cotidiene, dar mai ales vor încerca să păstreze o legătură de peste 15 ani.

Andreea Raicu, cea care va juca rolul spectaculoasei şi ambiţioasei Andreea, editor beauty la o revistă celebră, mărturiseşte pe blogul său că acceptarea propunerii Prima TV este o provocare imensă.

"(...)la început am fost destul de rezervată aşa cum sunt de fiecare dată când e vorba de un lucru nou despre care nu ştiu multe", scrie proaspăta actriţă.

Acest nou început speră să îi atât satisfacţii personale, cât şi aprecieri din partea publicului telespectator.

Prima zi de filmări a fost ieri când au fost turnate secvenţele unei petreceri.



24.10.2009

Photos from our trip

Cand am fost plecata intr-o mini vacanta am promis ca la revenire voi posta ceva poze. Portul usb nu mi-a functionat si deabia acum am reusit sa le transfer in calculator. Aceste poze imi trezesc un zambet larg, in acele poze stau impregnate momentele frumoase petrecute impreuna. Poate pot parea banale dar pentru mine au o insemnatate foarte mare.


Prietenul meu nu prea zambeste in poze(spre deloc)insa aici mi-a facut pe plac:D
Eram in gara din Arad.



Scuzati lacul de pe unghii, eram prea somnoroasa ca sa vorbesc si mi-am gasit o ocupatie: datul lacului jos:))



Poza este facuta din masina de acea nu se vede asa de bine. Locatia: prin zona Maramuresului, unde mi-am petrecut vacanta.


Cred ca numai la noi se poate asa ceva. Oi pe drum. Cu toate astea erau tare cute:))



Imi plac drumurile care strabat o padure. Ador privelistea. Din pacate nu am reusit sa fac poze si cand am trecut prin zona Dealul Stefanitei. Superb, avem o tara frumoasa dar nu stim sa o apreciem.


Intre noi fie vorba, si acum dupa 3 ani inca imi tresara inima de fiecare data cand ne intalnim :D. Cand ne certam la telefon(din prostii ca intotdeauna) imi vine sa il strang de gat (e ceva normal :)) )insa cand ne intalnim nu pot ramane suparata, imi rasare un zambet larg si plin de iubire cand il vad.



!!Update!! Cand seful prietenului meu a vazut pozele cu noi a intrebat "Sunt facute in photoshop?" Ei bine raspunsul este NU Tongue Smileys , asa arata tenul meu in zilele sale bune!



23.10.2009

Vreau sa slabesc. Cum incep?

So, va trebui sa rescriu acest articol deoarece prima data mi-a intors pe dos tot blogul. Tin foarte mult la aspectul actual si gandul ca ar trebui sa aleg alt template imi rupea inima:(. Imi cer scuze celor care au comentat la acel post!

De cand ma stiu am avut probleme cu greutatea. Niciodata nu am fost multumita de mine, a fost un complec care mi-a haituit copilaria si adolescenta. Recunosc cu rusine ca am recurs la pastile care mi-au oferit efectul yo-yo. Nu m-am informat in ceea ce priveste dietele de slabire si mereu am dat-o in bara.

Erori!

Azi am scris un post despre slabit, reguli de baza, idei personale si tocmai acel post mi-a creat multe probleme de paginare. Imi cer scuze persoanelor care au comentat la acel articol, si de asemenea persoanelor cu link exchange care momentan lipseste pana ii introduc din nou:)




Mascara Noir by Belvada- mascara tip pix





"Belvada, o companie de cosmetice din Montreal, revolutioneaza modul obisnuit de aplicare a unui rimmel, prin introducerea pe piata a mascarei "one-handed". Mecanismul  este unul foarte 
simplu: periuta este propulsata la exterior prin intermediul unei garnituri duble care nu o deformeaza, iar cat timp nu este folosita, aerul nu poate patrunde in interior. Astfel, "Mascara Noir" nu se poate usca si se pastreaza intacta.

Antreprenorului Belvada, pe numele sau Dov Grossnass,  i-au luat peste 2 ani pentru a dezvolta conceptul si ambalajul, scopul sau fiind in continuare acela de a crea produse de nisa, care incanta consumatorul si reprezinta o adevarata valoare."
 
Ei bine, mai intai Lancome a scos o mascara ce vibra, pe urma Maybelline si a mai scos o companie dar nu mai stiu care. Simplul rimel a devenit acuma o adevarata arta. Ideea ca acest nou mascara tip stilou nu se usuca chiar este ceva inovator. Cu toate stim ca "viata" unui  rimel este de aproximativ 3 luni, insa majoritatea pastreaza mult mai mult rimelul. de exemplu eu, il tin aproximativ jumatate de an!
 
Conceptul este unul interesant, nimeni nu si-ar da seama ca este un rimel. Doar sa nu incurcam pixul cu rimelul cand mergem la lucru/scoala :))

Eu ma intreb oare la ce pret va ajunge acest "Mascara Noir"?







19.10.2009

Rasfat de week-end




Mi-am facut un fel de ritual, in week-end ma rasfat la maxim. Baie cu spuma 20 minute pe urma aplicarea cremei hidratante(mai ales acuma cand purtam pantaloni picioarele noastre trebuie sa fie foarte hidratate) masti facile, masaj facial. De aceasta data am spus ca voi renunta la masca cu ciocolata pe care ador sa o fac(mai ales ca imi lasa un ten luminos si catifelat) am spus ca voi incerca altceva: Masca cu lapte, argila si miere.


Mod de preparare:



Se amesteca argila cu laptele si mierea astfel incat compozitia rezultata sa fie de consistenta unei smantani
Odata preparata "hrana pentru ten", se curata fata cu un demachiant si se aplica compozitia.
Dupa 20-30 de minute, se clateste fata cu apa rece, se tamponeaza usor cu un prosop si, in functie de obiceiuri, se lasa sa respire sau se foloseste o crema usoara.





Efecte:

Aceasta masca are efect calmant (datorita argilei), nutritiv (laptele) si emolient (mierea). In vechime, mierea era folosita la tratarea infectiilor, deci are si efect antibacterian, de calmare a tenurilor iritate.
     Tineti minte insa, pentru ca mastile facute in casa sa dea rezultate bune, trebuie neaparat acompaniate de somn, apa si un regim alimentar echilibrat.   

Adevarul este ca aceasta masca este atat de revigorant si se afla pe locul 2 in topul preferintelor mele. Am aplicat aceasta compozitie cu degetele desi indicat ar fi fost cu o pensula. Who care's mi-am spalat mainile si am aplicat aceasta hrana care s-a dovedit a fi benefica pentru tenul meu.

Incercati si voi!


Sursa foto: Frumusete Femei
Sursa articol: Pret A Porter  







18.10.2009

Cand corpul preia controlul


Mereu am fost o lasa cand a fost vorba de o dieta. Aceleasi texte rasuflate "de maine nu mai manc", " de luni.." rezultatul a fost tot timpul la fel : RENUNTAREA.
Sunt miniona si  cu cateva (mai mult decat cateva) kg in plus, am inceput sa ma ingras dupa un nefericit eveniment, era sa imi pierd vedere cand aveam 16 ani. Mult timp mi-a fost rusine sau greu sa recunosc ca am glaucom( suna ca o boala teribila) dar cu timpul am inceput sa imi acept boala ca fiind parte din mine(asa si cum este), nu aveam de ce sa imi fie rusine-dar stiti cum sunt copii. Am ajuns la spital deoarece facusem un atac de glaucom (tensiunea intraoculata foarte mare) si timp de 3 zile nu am putut sa imi deschid ochii, am dormit intruna. Dat fiind faptul ca eram in perfuzii aveam nevoie si de vitamine- injectiile cu vitamine mi-au marit apetitul :(. Am reusit sa slabesc in urma cu 2 ani si timp de 1 an  m-am mentinut desi mancam tot felul de porcarii-again!

Sunt foarte pofticioasa si nu prea rezist tentatiei dar in urma cu 2 saptamani corpul meu a facut o revolutie-a zis gata de maine nu mai manci tampenii si de atunci incerc sa manc corect. Ce anume? Simplu, multe fructe (stiuu suna atat de greu, dar nu este cand te obisnuiesti) legume fierte/gratar, lactate si ceai verde-aproximativ 3-4 cani pe zi. A fost la fel ca si la fondul de ten, am zis de azi nu si asa a fost. Cum ma simt? Cu mult mai bine decat atunci cand mancam cartofi prajiti/hamburger sau mai stiu eu ce mancam. Nu mor de foame, manc cele 5 mese pe zi( 2 gustari formate din fructe si cele 3 mese importante).

13.10.2009

Am plecat, am uitat de unde sunt!

Nimic nu ma enerveaza mai mult decat romanii plecati peste hotare care intr-un moment al vietii realizeaza ceva o afacere, uita ca este din Romania si alege sa se dezvolte doar in tara in care se afla. spre exemplu anastasia Soare, regina sprancenelor-denumita de americani nu imi amintesc sa aiba vreun magazin sau macar sa aiba shipping in RO. Mario Badescu, are o linie de intretinerea tenului are shipping in RO dar la un pret promotional de 25$ si in functie de greutatea pachetului..yeah right-great deal. Niciunul dintre ei nu au nici macar un nenorocit de salon in tara de bastina. cum dracu sa uiti de unde esti? AM inteles ca aceasta tara nu ofera posibilitati de dezvoltare ca si US dar totusi, fa un favor "concetatenilor" din aceasta mica tara. Nuu, trebuie sa aiba free shipping in US. De ce nu free shipping in RO???

Poate gresesc, si exista magazine in care se gasesc produsele celor doi si inca nu stiu eu..dar din cate am cautat eu nu am gasit nimic, nici o informatie cum ca ar exista asa ceva!!

Multumim dragi romani ca ati uitat cine sunteti, de asta suntem considerati si "cei mai dezvoltati" din Europa!






12.10.2009

Materiale care flateaza silueta

Cu toate ca nu ma prea pricep la materiale incerc sa ma informez cat mai mult posibil. Am un dosar plin de informatii si care urmeaza sa fie toate scrise pe blog insa azi am dat peste acest articol din "Femeia de azi". Pur si simplu am simtit nevoia sa impartasesc cu voi ceea ce cred eu ca ne este necesar atunci cand ne cumparam haine

Lycra

 Lycra este usor de intretinut pentru ca nu se calca si se usuca repede. este un material care se electrizeaza si se muleaza foarte bine pe corp, astfel ca se scot in eevidenta si cele mai mici defecte precum burtica, sanii prea mari. Daca totusi optati pentru lycra trisati alegand o curea lata si cu un sal.

Matase
Fluida si delicata e foarte buna pentru persoanele plinute. O bluza lunga din matase ascunde tot ce nu vrei sa se observe. Matasea se spala de mana si trebuie calcata cu multa atentie, la temperaturi scazute.

Bumbac

Daca este de calitate, bumbacul se potriveste oricui. Fii atenta sa nu se lase la spalat. Tricourile largi din bumbac sunt de evitat pentru ca iti adauga kg. Bluzele, camasile, tricourile pe corp, pantalonii si rochiile sunt insa bune pentru orice silueta!

Vascoza

Tine destul de cald si nu absoarbe transpiratie. Hainele 100% vascoza avantajeaza siluetele subtiri. Daca e amestecata cu matase sau bumbac, devine mai putin elastica si poate fi purtata si de femeile mai plinute.

In


Racoros si lejer e perfect cand e cald. Inconvenientul e ca se boteste foarte repede, asa ca nu-l spala la masina si nici nu il stoarce! Daca nu e de calitate, inul e un cosmar pentru sileuta, fiindca se lasa si te arata mult mai plina.

Lâna
Hainele din lana au tendinta sa se mulez, asa ca nu le alege stramte. Daca vrei sa pice mai greu, opteaza pentru lana groasa cu model in relief. Daca esti supla, o rochie-pulovar din lana iti vine foarte bine. Nu spala produsele din lana cu apa fierbinte!


Sper doar ca acest articol sa fi fost de folos in ceea ce priveste alegerea hainelor. sunt de parere a noi, femeile, trebuie sa dedicam macar 5 minute din viata documentarii de tot felul-beauty,fashion,gatit smd.

11.10.2009

Arta detaliilor

De multe ori atunci cand vine vorba de aplicarea machiajului apelam la pensule care mai de care. De firma sau nu pensulele intradevar ne ajuta sa obtinem un look asemanator profesionistilor dar totusi la ce credeti ca apeleaza marii artisti cand isi mai uita unul sau mai multe instrumente in aplicarea machiajului? Folosesc degetele, instrumentele nr 1, din vechi timpuri cand nu exista Coastal Scents, Crown brush, Sephora, Body shop,Mac si alte firme bine cunoscute.

Cum spuneam degetele ne sunt de folos in tot ce facem asa ca:

Aratatorul --> ajuta la finisarea machiajului. Inlocuieste cu succes blending brush

Mijlociul --> este ideal pentru aplicarea glosului pe buze sau a blush-ului cremos pe pometi.

Inelarul --> este foarte util pentru camuflarea unui cos cu un corector verde si apoi peste fond de ten. Eu personal am mai folosit inelarul si pentru aplicarea fardului. Unele farduri parca nici de-al naibii nu vor sa se prinda de pensula astfel incat sunt nevoita sa imi folosesc inelarul. De asemenea cu acesta mai aplic si baza de machiaj pentru ochi (click pentru review).

Degetul mic --> fiind de o dimensiune mine se preteaza foarte bine pentru aplicarea micro-paietelor pe buze, pleaope sau pometi.


Foarte important de retinut in ceea ce priveste utilizarea degetelor pe post de inlocuitoare a pensulelor, folositi un gel antibacterian, asigurati-va ca mainile voastre sunt curate si fara microbi. La fel cum si pensulele voastre trebuie sa fie.. clean and clear:))


Si acum un machiaj facut cu inelarul:D












 


PS: in poza pare ca si cum nu ar fi blenduit, credeti-ma ca este si nu se vede nici o linie dura.




07.10.2009

~~Un zambet,iubire~~



Imi place sa vad pe chipul persoanei iubite cum "rasare" un zambet de fericire. Ador aceasta imagine a lui, acei ochi albastri in care ma pierd, acel zambet care ma face sa ma rup de realitate si sa zbor intr-o lume ideala. Stiind ca prietenul meu vroia noul album al trupei Parazitii comercializat impreuna cu Gazeta Sporturilor m-am gandit sa ii fac o surpriza, sa il cumpar eu inaintea lui. M-am asigurat ca nu stie data cand va iesi ziarul cu albumul si dis-de dimineata m-am dus la chiosc si l-am cumparat. Nu pot descrie reactia de surprindere si fericire de pe fata lui. Cum se spune, frumosul nu suporta descriere.

Prietenul meu nu este genul de om care sa isi dovedeasca iubirea prin ceva material, o floare/ursulet de plus/o ciocolata ci prin fapte, acele fapte din care eu inteleg cat de mult ma iubeste. Pentru mine personal valoreaza mai mult o mangaiere calda in mijlocul iernii, sustinerea morala atunci cand simt ca ma prabusesc, sarutul sigurantei.

In urma cu 1 an am trecut printr-o perioada dificila, ceea ce am numit eu ca fiind criza de identitate. Am simtit pe pielea mea cum este sa nu stii cine esti de fapt, sa te indoiesti de tot in ceea ce credeai pana atunci. Doresti sa te regasesti si nu stii de unde sa incepi, te descompui si realizezi dar nu poti face nimic din simplu motiv ca nu stii cine esti si ce vrei. Suna prostesc dar asta am experimentat cand am realizat ca nu sunt in locul potrivit. M-a durut foarte mult cand mi-am pierdut visele, sperantele si mai ales pasiunea pentru Jurnalism. In anii de liceu aceasta pasiune ma facea sa merg mai departe cand simteam ca o iau spre cararile depresiei. Dar atunci nu a mai fost nici a cea pasiune care sa ma trezeasca..doar el, iubitul meu. Cel care mi-a ramas alaturi neconditionat incercand sa ma ajute cum putea mai bine. Mi-a oferit carti cu si despre criza de identitate si multe alte carti motivationale.

Pentru mine asta cantareste mai mult decat o floare, sa il stiu aproape de inima mea in fiecare zi.

La naiba, iar e luna plina si ma simt nostalgica:))

Si la sfarsit un "mic" citat din Osho

Atunci cand iubesti, esti plin de bucurie. Cand nu poti iubi, nu ai cum sa fii fericit. Bucuria este o functie a iubirii, o umbra a acesteia. Ea urmeaza pretutindeni iubirea.

De aceea, deschideti-va din ce in ce mai mult fata de iubire si veti deveni din ce in ce mai fericiti. Nu va trebui sa va intereseze daca iubirea va este returnata sau nu; acest lucru nu are nici cea mai mica importanta. Fericirea urmeaza pretutindeni iubirea, indiferent daca aceasta din urma este returnata sau nu sau daca celalalt ii
raspunde cu aceeasi moneda. In aceasta consta rezultatul iubirii, in faptul ca valoarea ei este intrinseca. Ea nu depinde de raspunsul celuilalt, ci va apartine in intregime dumneavoastra. Nu conteaza nici pe cine iubiti: poate fi un caine, o pisica, o piatra sau un copac.

Asezati-va langa o stanca, cu o atitudine plina de iubire. Purtati un mic dialog. Sarutati piatra si asezati-va pe ea. Simtiti-va una cu ea, si dintr-o data veti simti un val de energie dublata de o bucurie imensa. Poate ca nu piatra v-a raspuns la iubirea dumneavoastra - sau poate ca a facut-o, dar acest lucru nu are nici o importanta. Cert este ca iubirea dumneavoastra a generat acest val de fericire. Cine iubeste este fericit.

De intelegeti acest secret, puteti fi fericit 24 de ore pe zi. Daca sunteti plin de iubire timp de 24 de ore pe zi, fara sa mai depindeti de un obiect al iubirii, veti deveni din ce in ce mai independent, caci veti putea iubi fara ca cineva sa fie de fata. Veti putea iubi chiar si golul din jurul vostru. Chiar daca sunteti singur in camera,
veti umple intreaga camera de iubirea voastra. Chiar daca va aflati intr-o inchisoare, o veti putea transforma instantaneu intr-un templu. In clipa in care o veti umple cu iubire, ea nu va mai fi o inchisoare. Invers, un templu poate deveni o inchisoare daca nu este umplut cu iubire.

OSHO

Sursa foto



O problema de fond



Gata, m-am retras! Situatia devine insuportabila si vreau sa renunt. Daca se poate definitiv pentru mine e ok.
Care e problema mea? Fondurile de ten. Gata, am incheiat alianta inceputa la 17 ani. Este timpul pentru o pauza. Am ajuns la senzatia de scarba fata de fondurile de ten, nimic pana acuma nu m-a multumit. Multe din cele incercate imi confera un aspect prafos si incarcat cu toate ca folosesc o cantitate mica, cat un orez. De ceva timp tot mai multa lume imi spune "ce naiba faci? pari tare incarcata la fata" mereu aceasi scuza, lumina reflecta peste parul de pe fata. Whattt????Asta se poate incadra la categoria "sunt tampita, nu ma pot vindecat". Bineinteles ca nici eu nu cred ce spun.

Nu am bagat de seama cand mi-a spus o singura persoana, dar deja deveneau prea multe persoane care in loc sa imi ofere complimente imi spuneau ceea ce vedeam si eu, un ten prafos. Cat timp am fost in vacanta nu am pus strop de fon de ten pe fata. Cand am venit acasa si m-am uitat in oglida mi-a placut pentru prima data ce vad. Un ten frumos, luminos, nu inca sanatos in totalitate dar totusi frumos incat sa ies fara fond de ten pe strada. Inca mai manifest mici cosuri pe ici colo, dar pe care le pot controla; am reusit sa spun ca nu ma mai deranjeaza roseata din obraji, mi se pare cute(impreuna cu cei 2-3 pistrui). La urma urmei daca tot a ajuns sa fie uniform de ce sa nu profit de chestia asta, ma intreb de ce sa il ascund cu fond de ten?

Planuiesc sa imi cumpar o pudra si sa o folosesc ocazional dimineata inainte sa plec la lucru/scoala. Cand ma gandesc ca inainte nu puteam iesi din casa fara fond de ten. Totusi nu inteleg de ce baietii iti spun ca arati foarte bine fara machiaj, cand poate fata ta in ziua respectiva poata e "in a bad mood".

Anyway, contractul meu cu fondul de ten a expirat si inca nu vreau sa il prelungesc. Banii cheltuiti pe acest artificiu am sa il investesc in ingrijirea fetei, sau stiu eu poate o carte buna sa o citesc in zilele in care ma plictisesc.



Sursa foto: viva

04.10.2009

~~Hidratare. Crema cu unt de shea~~

Vine sezonul rece iar mainile si picioarele mele au nevoie de hidratare intensa. Am incercat multe creme, care mai de care grase care aveau scop de hidratare. M-am oprit la una singura si anume Crema cu unt de shea    conform celor spuse de catre cei de la LifeCare aceasta crema se adreseaza persoanelor cu o piele sensibila care necesita o hidratare intensa. Yup!That's me. Are o textura grasa si se absoarbe in piele foarte repede, ceea ce m-a inebunit pe mine este mirosul sau(nu prea ma pricep la descrieri ale mirosului. Deasemenea nu lasa urme de grasime!!

Este suficienta o singura aplicare si toata ziua am asigurata hidratarea mult dorita, o piele fina ca de bebelus si bineinteles frumos mirositoare.
Untul de Shea mai este cunoscut si sub denumirea de unt de Karite. Acest copac se gaseste numai in savanele din vestul Africii. Copacul de Shea este salbatic, nu se cultiva si pana atinge maturitatea dureaza 40-50 de ani.
In majoritatea regiunilor, el este protejat datorita beneficiilor sale economice, medicale si sociale (untul de Shea este o importanta sursa de hrana in Africa).
Vracii africani au folosit untul de Shea secole la rand pentru a vindeca boli ale pielii si ale scalpului. In prezent s-a dovedit stiintific faptul ca untul de Shea este un ingredient deosebit de valoros in industria cosmetica
Mie imi place sa o mai folosesc si pentru fata, desi este destinata utilizarii pe corp, dar deh ce mai conteaza. Desi am tenul mixt, uneori parca o i-a razna, se usuca in jurul nasului si putin in obraji, in aceste conditii folosesc aceasta crema cu toate ca am destule creme pentru astfel de situatii. Eu insa prefer sa o folosesc pe aceasta. Inca nu am manifestat nici o "alergie" de genul cosuri asa ca presupun ca este buna si pentru ten:D

Pretul este foarte accesibil pentru un gramaj de 250 ml, reducere ca si reprezentant nu este foarte mare dar totusi,pentru zgarcita din mine si 2 lei conteaza.

Pret catalog : 14.99 ron
Pret partener : 12 ron

Life Care este o afacere de tip MLM, asa ca puteti castiga de pe urma acestor produse, devenind consultanti. Astfel, puteti cumpara produsele mai ieftin si puteti sa castigati bani frumosi din vanzarea lor. Pentru inscrieri si comenzi sau informatii despre anumite produse ma puteti contacta pe: beea.lifecare@yahoo.com


~~Me and my hair~~

Ca orice femeie imi iubesc parul si cred ca acesta reprezinta un atuu in viata unei femei, o arma a seductiei.
Parul meu niciodata nu a fost tuns mai mult de umeri, imi place sa il stiu lung, nu exagerat dar suficient cat sa imi ofere un "aer sexy".
Am fost vopsita un blond ce ducea spre aluna,satena cu irizatii roscate si in cele din urma bruneta. Dintre toate cel mai bine arat cand sunt bruneta. Imi place, parca si starea mea de spirit se schimba. Am mai multa incredere in mine si in atuu-rile mele, funny thing.

Beneficiez de un par cret~ondulat..cam nicicum:))Il intind la fiecare spalare si asta ar fi cam de 2 ori pe saptamana.Niciodata nu m-am plans de volum, ba din contra as fi vrut sa mai ofer si la cineva:)). Cu trecerea anilor am invatat cum sa il ingrijesc, cum sa il intind, cat sa il intind. Recent am fost intrebata cat costa o coafura la salon, sincer nu stiu! Nu umblu la saloane din simplu fapt ca nu imi place ceea ce gasesc acolo. Sunt atat de exigenta incat am impresia ca nimeni nu ma poate aranja mai bine ca mine. Desi recunosc uneori sunt stangace!

Azi, parul meu a aratat mai bine ca niciodata.  Cum asa?Simplu:

Cand am iesit din baie aveam de gand sa imi intind parul drept ,drept fara volum. Am mai stat ce am mai stat si m-am razgandit..vroiam bucle. Mi-a fost o lene incat am renuntat la idee. M-am gandit ca voi scapa mai ieftin cu ceva spuma, inainte se incretea imediat. Acum insa nu a mai fost acelasi efect. Optiunea finala a fost sa imi intind parul doar de la jumatatea parului spre varfuri in partea superioara a capului iar partea de jos sa ii dau un ondulei imediat.
Efectul? Un par cu volum(nu foarte mult) ondulat si intins(nu foarte exagerat). Este look-ul pe care tind sa il adopt mai mereu cand imi e lene sa petrec mult timp cu aranjatul parului.




Da, stiu pozele nu au cine stie ce calitate, sunt facute cu webcam-ul, insa eu si acuma sunt inebunita dupa volumul parului meu:D















Voi cum va rasfatati parul? Ce coafura va face sa va admirati parul constant?

Related Posts with Thumbnails