-->

11.08.2009

Revistele "glossy"

Azi mi-am cumparat si eu revista Cosmopolitan cea cu Kathy Perry pe coperta. M-am ales cu 1 bucata mostra sampon Elseve(like always),1 bucata sampon Pantene+Balsam..si cam atat. Plictisita dar totusi prezentand un interes fata de subiectele beauty am rasfoit paginile pana unde simteam eu ca trebuie sa citesc.Am aflat lucruri interesante despre ce sa manci inainte sa mergi la sala dar si ce/cand ar trebui sa manci DUPA ce iesi de la sala. Ma intereseaza pentru ca dupa 17 august se va redeschide sala la care m-am abonat in urma cu 1 saptamana(deh vreau sa slabesc).
Am mai putut observa cateva produse pe care am pus ochii insa in TM nu se gasesc(interesant!) in rest NIMIC..absolut nimic interesant.
Ceea ce ma deranjeaza pe mine la revistele astea sunt subiectele penibile gen... "Barbatii spun altceva decat ce gandesc" (logic!! exista si la femei chestia asta...nu vad de ce s-ar cataloga chestia asta pe sexe?!) sau alt subiect la fel de incitant "Cum sa iti pastrezi barbatul" "Cum sa iti revii dupa despartie".
Inteleg ca sunt subiecte pentru :
  • ..ca persoana care scrie articolul e angajat si trebe sa scrie si el/ea ceva
  • ...ca sa ajute "femeile" sau oricine ar citi o revista cu astfel de topic-uri.
Insa mie mi se par ca abordeaza tema intr-o maniera ridicola.Nu vad vreo femeie intreaga la cap care sa i-a in considerare astfel de subiecte.Consider ca sunt absolut inutile,cel putin pentru mine,ocupa spatiu in revista si nu sunt RELEVANTE cu timpurile noastre!!
Prefer de mii de ori sa citesc Femeia de azi/Click pentru femei(sau ceva de genu) si mai sunt cateva reviste care chiar merita.
Un alt punct care ma streseaza este reclama absolut evidenta..EVIDENTA..a unor produse de firma.Banuiesc ca asa trebuie sa faca dar chiar as vrea sa vad un articol in care sa de-a un review SINCER despre produsul promovat.Nu simt nevoia sa il ridice in slavi cat de bun e...si de fapt sa fie de toata jena ca majoritatea produselor mega promovate.Cred ca asa ceva nu am sa citesc eu prea devreme.

Apreciez la revistele gen Femeia..smd ca ofera alternative ieftine..retete naturiste, chestii pe care o femeie normala ar putea sa isi permita. Cand spun normala ma refer la super femeia: mama,sotie,fiica,sora,prietena..all in one.Aceea femeie care intretine totul,are un salar nu foarte mare dar totusi isi acorda atentia cuvenita ca si femeie,cea care nu isi permite Channel,Guvanchy..de aceea cauta alternative!

Revistele glossy te pot informa, dar am impresia ca oarecum induce o stare de "vreau si eu produsul asta".O tanara cand vede ceva despre care se spune ca este impresionant de bun vrea si ea..si de aici vine si snobism-ul/obsesia pentru cumparaturi!

As vrea si eu sa nu mai vad subiecte puerile "Cum sa slavezi o relatie in criza"(nu merge dupa reguli scrise..orice ai citi).Stiu ca solutia ar fi sa nu mai cumpar astfel de reviste...dar la plictiseala doar ele mai raman..si macar sa citesc ceva de calitate(pe langa o carte).

Voi ce impresie aveti despre revistele Glossy? Si care va place cel mai mult? De ce?

13 comentarii:

Anda spunea...

Nu imi plac nici mie. In general ma rezum la subiecte de moda si frumusete. Mie se pare ca revistele glossy promoveaza de ceva vreme si modelul de femeie usuratica, superficiala, careia i pasa doar de cumparaturi, cariera si propriul vibrator. Nu am prea vazut pasaje care sa vorbeasca despre dragostea adevarata sau familie. Pe langa asta, eu urasc serialele si cartile de gen, tot glossy sunt si ele. "Sex and the city" si cartile alea cu coperte roz/blue/verde pal. Inafara de incurajarea la consum, nu au absolut niciun mesaj.

Beatrix spunea...

Si nici nu vom vedea in curand ceva despre dragostea adevarata sau familie..deaorece,cred eu,nu functioneaza dupa vreun anumit tipar.Intradevar sunt unele subiecte de frumusete interesante insa se rezuma la doar maxim 10 pagini. as vrea sa vad si eu tematici importante,poate cineva are nevoie de o donatie..sa prezinte cazuri. Ceva despre boli(ca si asa lumea e plina de oameni bolnavi).Nu stiu ..ceva ce sa te ajute in viata de zi cu zi!

Cya spunea...

Daca nu ar fi asa scumpe si inutile aproape ca mi-ar placea.Sunt fun de rasfoit, toata treaba e sa nu le iei in serios.Apropo de asta, am o amica maniaca Cosmo, s-a lecuit de curand, dupa ce ani de-a randul si-ar fi dat si ultimul leu pentru revista asta.Ce s-a intamplat?Simplu, a aflat ca viata bate...revista.Ce se scrie si se promoveaza acolo e undeva departe, la modul idealist, si nu are (aproape) nicio taina cu ce petrece in realitate.Te face din om neom, din candida si open-minded in consumerista fashionista fara rost.

Beatrix spunea...

Sunt de acord cu tine,sunt fun atunci cand nu ai nimic de facut.Recent am vazut un titlu in care spunea" cum sa ai noroc".Eu credeam ca norocul e ceva abstract pe care ori il ai ori nu il ai?!?! Mai obisnuiesc sa cumpar revistele astea cu surplus inutl de pagini pentru cadourile oferite,uneori cadouri frumoase(ma mandresc si eu cu tricoul roz de la The one semnat Agatha Ruiz de la Prada).Eu sunt foarte multumita de revistele Clik pentru femei,Lumea femeilor,Libertatea pentru femei...care au un pret intre 0.99 ron- 1.99 ron,accesibile si nu imi ridica in slavi produsul high-end Chanel,Gyvanchy(sper ca am scris corect)sau mai stiu eu ce brand.

SoSheSays spunea...

Imi place cum scrii :)
Si ai punctat foarte bine cat de ridicole sunt unele articole.
Articolele din revistele a=de genul asta nu sunt scrise de romani ci traduse un totalitate din limba engleza. Astfel in loc de parerea unui John, 34, web designer apare parerea lui Costel, 34 ani, electrician...lol...mai si ce frumos vorbesc astia sau te miri ce persoane mai inventeaza ei...e total artificial. Si nerelevant pentru Romania. Cum ai spus si tu...cica titluri gen cum sa obtii o marire de salariu...obtine naiba o marire de salariu in Romania facandu-si coc dupa backstage-ul de la Channel si machindu-se cu nuante de bej...ma rog...:))
Sunt de acord cu tine reviste gen Femeia sunt mult mai potrivite si mai adevarate ca sa zic asa macar sunt scrise de romani nu traduse!!
Dragut blogul, te pun la blog roll. Il aveam pe celalalt, nu mai scrii si acolo?

adela sirghie spunea...

eu nu mai dau de multa vreme bani pe reviste glossy
cand am fost in vacanta mi-am luat vogue si elle spania.
partea de beauty e varza de cele mai multe ori, pentru ca fetele trebuie sa respecte niste reguli stricte legate de publicitate, spatiu si au nr de semne stabilit la sedinta.
revistele glossy au niste reguli care par ciudate, mai ales celor care au blog. degeaba scrii tu un articol interesant, daca primesti un telefon de la publicitate si ti se spune sa bagi altceva. scrasnesti din dinti si iti bagi articolul intr-un sertar. sunt foarte multe comenzi de genul acesta. daca vrei sa iti pastrezi job-ul trebuie sa te adaptezi.
uneori mai sunt si articole interesante!
dar nimeni, absolut nimeni de la o revista glossy nu va scrie ceva asemanator cu ce ai scris tu despre deo cu minerale de la garnier, pt ca l'oreal este cel mai mare cumparator de publicitate de la revistele pt femei!

Cya spunea...

Ok, l'oreal da bani sa se scrie review-uri bune despre el, si apoi vine intrebarea de bun simt: la ce draq ne mai taxeaza pe noi astia fraierii care cumparam revista?De pamplesir, ca e vezi Doamne, glossy?Farmec/Elmiplant tati, stati cuminti in laboratoaele voastre, ca n-aveti voi bistari de teapa lucioaselor.Sa le ia naiba de reviste.In era tehnologiei ne luam informatia de pe net direct, o hartie neteda de Cosmo nici la buda nu se poate folosi afterwards.

PS: Mika, ce-ai facut de ma trimite pe nu-stiu-ce-sait de votare cand dau click pe linkul de comentarii?E cam deranjant.

Gaby spunea...

Eu citesc unele reviste online, nu mai dau bani pe ele de mult timp. Faza funny este că la un momentdat a prins prietenul meu cosmopolitan şi a citit nu ştiu ce aberaţii despre comunicarea în relaţie şi întreaga vacanţă m-a chinuit că el vrea să comunicăm, că nu comunicăm destul...în loc să ne relaxăm am stat la discuţii stupide despre sentimentele noastre!!!Îmi venea să-i dau cu revista în cap.
Îmi plăcea Unica, îmi lăsa impresia că abordează femeia modernă mult mai complex,nu doar beauty, fashion, relaţii, ci ca un om extraordinar care adesea uimeşte, m-a impresionat o poveste despre o femeie fierar dintr-un sat, aveau o gramadă de articole interesante. Dar nu am mai luat-o de ceva timp...

Beatrix spunea...

@ not beautiful enough

Deseori sunt traduse materiale din engleza in romana,uneori cred din lipsa de subiecte.Daca ai observat unele topic-uri se repeta la un interval de timp(luni/ani)si uneori le vezi in diferite reviste(bineinteles schimbate putin).
In legatura cu vechiul blog,l-am anulat pentru ca aveam probleme cu postarile.Eu te-am daugat de mult timp la blog roll:D


@adela

Pe mine ca viitor jurnalist(deabia astept sa fiu jurnalist cu "acte in regula" :)) ) m-ar deranja la culme sa scriu despre ceva in care nu cred,chiar cu riscul de a-mi pierde jobul.Pentru mine e un compromis si nu stiu de cate ori as accepta.Poate asa zic acuma si altfel va fi in viitor dar incerc sa ma ghidez dupa al "saselea simt" care mereu m-a dus inspre bine.Nici nu stiu de ce mai exista codul Deontologic(cod pe care ni s-a cerut sa il stim ca pe o rugaciune)e un articol in care spune ca "Jurnalistul îsi va exercita profesia conform propriei sale constiinte" sau "El are libertatea de a refuza orice demers jurnalistic împotriva principiilor eticii jurnalistice sau a propriilor convingeri. Aceasta libertate deriva din obligatia jurnalistului de a informa publicul cu buna-credinta. " Acum eu ma intreb de ce naiba mai se fac "reguli" care nu se aplica?

Stiu sunt naiva,inca fara experienta..inca nu prea stiu ce se intampla sub nasul meu .Sunt constienta ca nici in urmatorii 100 de ani nu voi vedea un articol cu titlul "Produsul X nu este atat de excelent precum sustine" :))

@Gaby
Ce tare intamplare cu prietenul tau,din fericire al meu nu citeste revistele astea nici daca ar fi obligat prin lege:))

adela sirghie spunea...

vai ce porcarii am mai invatat si eu la facultate!
intre studiu si practica, la jurnalism e o diferenta de la cer la pamant.
un asemenea cod de care spui tu este biletul tau sigur de iesit afara din redactie for ever.

Beatrix spunea...

Din pacate asta e adevarul:(
Eu am fost condamnata cand am zis ca la facultate ne invata numai tampenii din carti scrise ca sa fie si ele material didactic. Daca tot este sa se faca schimbari in invatamant ar trebui sa umble putin si la programa la jurnalism.Sa se bazeze pe 70% practica si doar 30% teorie.Cred ca genul asta de facultate nu functioneaza bine pe teorie,cum ai spus si tu intre teorie la practica este o diferenta colosala(din pacate).Si cele 90 h cate am eu practica mi se par foarte putine,..extrem de putine..:((Iubesc job-ul asta :D

Whisper Moments spunea...

Ma bucur ca am gasit blogul acesta! Ii super nice!
Te-am adaugat pe lista de bloguri. :)

Beatrix spunea...

Multumesc:D Te-am adaugat si eu..am sa ma uit peste blog-ul tau mai atebta.La prima vedere ii destul de interesant!

Related Posts with Thumbnails