-->

23.10.2009

Vreau sa slabesc. Cum incep?

So, va trebui sa rescriu acest articol deoarece prima data mi-a intors pe dos tot blogul. Tin foarte mult la aspectul actual si gandul ca ar trebui sa aleg alt template imi rupea inima:(. Imi cer scuze celor care au comentat la acel post!

De cand ma stiu am avut probleme cu greutatea. Niciodata nu am fost multumita de mine, a fost un complec care mi-a haituit copilaria si adolescenta. Recunosc cu rusine ca am recurs la pastile care mi-au oferit efectul yo-yo. Nu m-am informat in ceea ce priveste dietele de slabire si mereu am dat-o in bara.

Cand decideam sa tin o dieta renuntam, nu aveam suficienta putere sa duc pana la capat ce am inceput. Cum spuneam intr-un articol, intr-una din zile pur si simplu am pus piciorul in prag si am renuntat la tot ce putea fi daunator siluetei. M-am pus pe cercetat! Am vazut ca multe dintre voi doresc sa aprofundez acest mare subiect asa ca tin  sa va mentionez ca aici nu veti gasi diete cu slabire fulger. Nu am sa scriu despre acele diete "minune" care te scapa de 10 kg in 3 saptamani. tot ce voi asterne va fi din experienta proprie, dupa documentarile pe care le-am cules de-a lungul timpului. Corpul fiecaruia dintre noi este diferit, ceea ce functioneaza pentru mine posibil pentru voi sa nu fie la fel. As dori ca ceea ce scriu aici sa fie doar o documentatie, un punct de pornire in ceea ce priveste alimentatia.


Deci sa incepem:

Ganditi pe termen lung. Nici o dieta care presupune slabirea cu 15 kg in 2 luni nu reprezinta una sanatoasa. Corpul vostru va suferi enorme transformari in aceasta perioada si riscati sa va alegeti cu vergeturi sau alte probleme medicale.

Nu treceti in extreme, adica de la IERI (cand va indpoati cu hamburgeri, pste,paine,sucuri carbogazoase smd) la AZI (nemancatul toata ziua).




Sunteti pofticioase? Eu una sunt foarte pofticioasa, spre fericirea mea marea majoritate a poftei este indreptata catre legume/fructe/lactate. Daca aveti pofta de ciocolata/prajitura mancati o bucatica mica (2-3 linguri sau 2-3 cuburi de cioco) pentru a va satisface pofta.

Aveti la dispozitie o varietate de posibilitati pentru a manca corect. Ceea ce incerc eu sa fac este de fapt schimbarea "vietii culinare". Nu doresc numai o dieta care sa ma ajute sa slabesc ci vreau un alt mod de viata, cat mai sanatos posibil.


Multi spun sa bei in jur de 2 litri de apa pe zi. Dar ce se intampla cu acele femei care retin apa?Si au celulita apoasa??? Daca stam sa ne gandim consumam zilnic peste 2 litri de apa prin supe,ciorbe (sunt facute cu apa), legume,fructe (care contin pana in 90% apa) unde mai punem si ceaiul. Daca as sta sa beau zilnic 2 litri de apa nu as mai putea face nimic, mi-as face abonament la WC!

Exercitii? Eu sunt lenesa, extrem de lenesa. Am incercat sa alerg dar obosesc repede plus ca uneori nu primesc suficient aer in plamani si simt ca ma sufoc iar alergatul pentru mine reprezinta o piedica. In schimb aleg sa urc si sa cobor scarile blocului (stiu, suna prostesc). Fac vreo 3-4 ture a cate 8 etaje si deja transpir ca o scroafa (scuzati limbajul!). Dar recunosc, sportul este necesar. Am sa fac rost si de miniclipuri cu exercitii si am sa le postez.

In mare cam atata as avea de spus pentru inceput. Voi reveni cu alte articole interesante. Ma gandesc sa postez ocazional si retete cu poze care sa va ajute.




7 comentarii:

camelcutza spunea...

am citit undeva ca se recomanda sa bem 2 l de apa peste ce bem din fructe si supe pt ca altfel e perceputa de organism apa simpla,ca si eu ma gandeam ca tot ce bau eu,supe,cafea,sare de 2 l

Beatrix spunea...

Din investigatiile pe care le-am facut am aflat ca daca bem inca 2 l de apa pe zi pe langa ce luam din fructe si legume suprasolicitam vezica care iar nu este bine. Ar trebui sa bem apa doar cand corpul nostru ne cere. Sunt de parere ca ceea ce ne face pe noi sa ne simtim mai bine aia trebuie sa facem. De exemplu sunt persoane care retin apa si au celulita apoasa si nu le este indicat sa bea multa apa.

Sunt multe teorii daca e bine sa bei 2 l de apa sau sa le iei din fructe/supe/legume.

Ella Gheorghiu spunea...

Din surse extrem de sigure,iti spun ca organismul uman pt. a functiona bine are nveie de 1,5l de apa pe zi...
pt. ca daca nu bem apa,in timp se "prajesc" organele si nu la figurat,chiar am vazut o femeie care a intrat in deshidratare puternica si putea sa moara pt. ca toata viata ei nu bause suficient de multe lichide..acum eu mai mult de 1l de apa cu greu consum,dar nu este sanatos.
Apa este cea mai buna sursa de sanatate atat pt. pielea cat si pt. organele noastre.
De asemenea,ar trebui ca inainte de masa sa bem cel putin un pahar cu apa si vom manca mai putin..si eu am aceasi problema cu silueta...am grija ce manac ca sa nu imi depasesc kg,insa am si momente (mai ales de Craciun si Paste)..Te admir ca tu consumi fructe zilnic!

Beatrix spunea...

Nici eu nu ma credeam in stare sa manc fructe zilnic, mi se parea imposibil insa mi-am pus ambitia incat acuma nu mai pot fara ele. Nu mai functionez daca nu manc fructe si ceaiul verde. 1,5 l apa este acceptabil dar nu pot sa beau atata pur si simplu mi-as petrece 3 sferturi din zi la wc:)Dar nu trec la extrema in care sa nu beau apa deloc. Ma bucur ca am deschis sb asta asa mai aflu si alte chestii pe care poate nu le stiu dar le aflu de la voi:D

Mihaela spunea...

E greu cu dietele acestea...eu slabesc relativ usor, dar sunt mai pofticioasa si mi-e greu sa renunt la diverse alimente. Cel mai mult succes l-am avut cu dieta weight watchers, deoarece imi permitea sa mananc orice, dar in cantitati mici, si chiar am slabit asa vreo 2,3 kg care nu s-au mai pus inapoi. Din pacate am reusit sa slabesc cel mai mult datorita unor probleme personale...am slabit de la 53,54 kg la 49.5, eu care nu reuseam deloc sa cobor sub 52 kg. Acum ar mai trebui sa fac sport, deoarece trebuie sa capat putina putere si tonifiere...asta iti recomand si tie.

Beatrix spunea...

@Mihaela, si eu slabesc la stress si cred ca este slabitul cel mai nesanatos. Mi-am scos cateva exercitii de pe internet si cand am timp ma mai maimutaresc prin casa:))

Pixxie spunea...

Si eu eram mai plinuta dar am reusit sa slabesc 8 kg treptat, cam intr-un an, un an si jumatate...

I-am citit blogul lui Cristian Margarit din scoarta in scoarta si asta m-a ajutat mult sa-mi schimb stilul alimentar.

Asta nu inseamna ca nu mai trisez din cand in cand cu ceva dulce sau pizza, dar sunt perfect constienta ca nu fac bine..

Secretul (pentru mine, cel putin) este sa fii satul tot timpul, eu iau 3 mese pe zi si 2 gustari, insa niciodata mai mult de 1 fel de mancare la o masa.

Beau 3-4 litri de apa pe zi si nu ma fortez, chiar simt nevoia si imi face placere, mananc doar un fruct pe zi pentru ca mai mult ingrasa (contine fructoza), dimineata oua si branzeturi apoi la pranz carne cu legume, fara orez, paste, cartofi, ceva dulce in prima parte a zilei, etc.

Mult succes si asteptam poze si impresii ! :*

Related Posts with Thumbnails