-->

30.11.2009

Dorinta de a reusi

In urma cu aproximativ 2 luni am decis sa manc pe cat se poate de sanatos in mare parte si pentru ca doream sa slabesc dar inca nu stiam cum. Nu puteam sa ma pretez unei diete stabilitate doarece nu functionez dupa ceva impus cum este o dieta. A merge la un nutritionist mi se parea prea mare bataie de cap in acel moment deci am inceput sa ma "investighez", sunt o persoana care nu am timp (uneori chef) sa mance , mi se face repede foame deci trebuia sa fie ceva usor de mancat si de mai multe ori. Am gasit multe informatii pe care le-am atasat vietii mele astfel ca manc 3 mese + 2 gustari prin urmare. Par a fi multe mese dar de fapt atatea trebuie sa fie. Pot spune ca sunt o gurmanda, imi place mancarea inclusiv junk food dar aceste decizii mi-au afectat pana si tenul incat la un moment dat imi era rusine sa mai ies din casa cu tenul oribil pe care il aveam. Plus eram foarte nemultumita de kg mele si in trecut am apelat la pastile, dupa efectul yoyo mi-am promis ca niciodata nu voi mai recurge la asa ceva. Meniul meu este compus din 1200 kcal, nici prea mult -nici prea putin, exact cat imi trebuia ca sa slabesc frumos si fara sa imi fie foame.



Inceputul recunosc ca a fost al naibii de dificil, cu toate ca mancam de 5 ori pe zi imi era o pofta sa manc pizza,dulciuri, tot ce nu trebuia sa manc. Ca sa nu imi fie rau din cauza poftelor (mi se mai intampla in trecut chestia asta) am gustat putin din tot ce imi era pofta adica aveam pofta de pizza imi luam prietenul in oras eu mancam 2-3 feli si el restul. Satisfacerea acelor pofte a dus la dorinta de a nu le mai ingera niciodata. acum pot sta ore intregi cu o pizza in fata fara sa am vreo dorinta de a o devora. Printre lucrurile cele mai dificile mi s-a parut sa beau ceai verde zilnic macar 1 cana . Gustul oribil de amar pur si simplu imi intorcea stomacul pe dos dar dupa 10 cani am reusit sa scap de "complexul" acesta, in acest moment nu pot trai fara ceaiul verde dimineata.

In urma cu cateva zile am constatat ca nici un pantalon nu ma mai incapea, toti picau de pe mine. Era un semn clar ca am slabit. Am fost sa imi procur alta pereche de blugi, ceea ce nu stiati este ca eu urasc sa ma duc la cumparaturi. Nu stau oree intregi plimbandu-ma, stiu exact ce vreau si stiu si unde sa ma duc pentru ca toata aceasta plimbareala sa se termine in 1 h maxim. Plus, vanzatoarele ma vedeau mereu mai grasa decat eram si imi ofereau pantaloni cu 3 nr mai mari insa de aceasta data doamna de la magazin mi-a oferit cu 3 nr mai mici. In general la blugi purtam marimea 40 (deci va imaginati de mare eram) doamna imi ofera 28, eu ma uit la ea si ii spun ca a gresit, nu sunt CHIAR atat de slaba si ii cer 38 in ideea ca slabisem dar nu imi imaginasem cat. Probez si sunt prea mari pentru mine, ma risc si cer 31 care pareau ca si croiti doar pentru mine!!

Cu toate ca eram fericita parca ceva ma deranja si anume ca slabisem prea mult (cred eu ) intr-un timp scurt. Dar cel putin sunt linistita ca am mancat ce mi-am dorit in portii mici ce-i drept si nu am "gustat" senzatia de foame.
Ce vreau sa spun prin toata povestirea este ca se poate reusi atunci cand vrei, trebuie doar sa vrei cu adevarat si desigur sa ai forta de a "te sustine". Chiar daca toata lumea spune ca iti este alaturi in primul rand trebuie sa te ajuti singura. Pana nu demult nu credeam ca pot slabi printr-o dieta doar pentru ca nu aveam vointa.
Multi se intreaba de ce multe femei sunt obsedate de slabit. Din punctul meu de vedere o femeie slaba si aranjata (dar cu forme) are mai multa credibilitate in orice-cariera,iubire,in viata- pe cand o femeie mai plinuta, nearanjata se tinde sa fie uitata, se ignora inteligenta acestor femei, sunt batjocorite. Intr-un fel este si de "datoria" femeii sa aiba grija de ea, multe nu vor iar altele nu cred in ce pot face ele. Va rog dragele mele indrazniti!!
Deja nu mai este vorba de slabit ci de a reusi in viata , se pot obtine rezultatele dorite daca pui dragoste,dorinta, nu conteaza daca nimeni nu crede ca vei reusi important este ca tu sa VREI. Stiu ca ce spun pare scos ca una dintre acele carti motivationale dar in viata cam asa este: nimic nu iti poate sta in cale atunci cand vrei sa reusesti.






4 comentarii:

Ella Gheorghiu spunea...

Meriti nota 10 cu felicitari!Ma bucur ca reusesti sa te respecti prin stilul de viata adoptat si sper sa te urmam si noi...

Beatrix spunea...

Asta si incerc sa va "corup" :))
Fac parte dintr-o familie longeviva, femeile din partea tatalui meu au trait pana la 90 de ani sanatoase fara boli,taranci care au mancat intreaga viata sanatos, fara grasimi in exces. Mama mea la 43 de ani are doar cateva riduri de expresi care nu sunt evidente. chiar m-a cutremurat gandul ca as putea ajunge la varsta ei cu riduri si o piele urata.Inca sunt tanara si vreau ca deciziile mele sa aiba rezultate benefice in viitor.

Vreau sa imbatranesc frumos:))

Gaby spunea...

Eu recunosc că desconsider femeile care după luni de îndopare se duc la cabinetele de înfrumusetare şi vor să slăbească stând ca momâia întinsă pe pat. Şi desconsider în egală măsură bărbaţii supraponderali, inclusiv pe prietenul meu care este supraponderal. Pe blogul tău chiar intru special să văd cum mai merge procesul tău de alimentaţie controlată, ai întreaga mea apreciere că ai avut voiinţa de a face nişte schimbări.

Beatrix spunea...

@Gaby, multumesc pentru cuvintele de incurajare. Vointa de acuma este una care a venit cu greu in viata mea si acum nu vreau sa ma dau batuta cand am inceput ceva care da rezultate. Stiu ca ma angajez la o "calatorie" lunga dar asa vreau sa manc toata viata.

Cabinetele de infrumusetare sunt bine venite atunci cand sunt insotite de vizite la sala, o alimentatie sanatoasa. Sa ai pretentia sa slabesti cand inainte cu 3 h sa mergi la cabinetul de infr te-ai indopat cu mancare fast-food, atunci inseamna ca iti bati joc de tine de bani si timpul femeii de la cabinet.

Related Posts with Thumbnails