-->

20.11.2009

Instrumentele frumusetii

Stiu ca multe dintre voi, la fel ca si mine, atunci cand au inceput sa se machieze cu regularitate prima intrebare care a venit in minte a fost " si acum ce ustensile sa folosesc?"
Nu exista un ghid dupa care sa te orientezi atunci cand te decizi sa cumperi pensule insa va pot propune un mic kit pentru inceput. Voi posta de asemenea pentru a va usura munca si linkuri daca doriti sa cumparati online.

Sa incepem:

Pensula pentru aplicarea fondului de ten



Pensula pentru aplicarea fondului de ten  este una dintre cele mai importante ustensile din tot kit-ul. La inceputuri  foloseam degetele pentru a intinde fondul de ten, nu era practic -poate uneori uitam sa ma spal pe maini si ma patam pe haine-oribil. O pensula ajuta la uniformizarea fondului de ten si redarea unui ten "fara imperfectiuni". Multa lume spune ca este de preferabil ca perii sa fie sintetici pentru o mai buna aplicarea. Va puteti achizitiona acest tip de pensula din magazinele de specialitate sau de pe internet.



Pensula pentru aplicarea blush-ului


Aceasta pensula o pot numi multifunctionala, daca este una bogata in peri poate fi folosita cu usurinta si pentru pudra, fard de obraz, pudra bronzanta. Datorita bogatimii perilor inainte de a aplica blush-ul/pudra scuturati excesul dar niciodata nu suflati in ea, riscati sa transmiteti microbii interni si nu cred ca doriti ca cesti microbi sa ajunga pe fata voastra.






Pensula evantai


Pensula evantai in general multe femei o cam ocolesc si chiar nu imi pot da seama de ce, poate si pentru faptul ca nu stiu ce poate face ea. La fel eu o consider multifunctionala. Poate inlatura fardul de pleaope cazut pe obraji, iti ofera posibilitatea de a crea accente de culoare cand aplici blush-ul. Eu chiar folosesc aceasta pensula si pentru fardul iluminator.






Pensula pentru aplicarea fardului




Daca inca mai folositi acei buretei oribili primiti atunci cand ati cumparat o paleta de farduri va recomand sa aruncati la gunoi chestiile alea si sa va provizionati kit-ul cu o pensula speciala pentru aplicarea fardului. Machiajul ochilor este un pas important in complectarea look-ului si de aceea trebuie sa investim in ce este mai bun. Perii de preferinta sa nu fie sintetici altfel fardul nu se va aplica corespunzator, cautati acele pensule din peri naturali-sunt cele mai bune.
Dar nu uitati si de :

 Blending brush

Ajuta la uniformizarea culorilor, in cazul in care apelati la un machiaj smokey aceasta este cea mai buna ustensila.. Spre deosebire de prima pensula, aceasta are o forma lunguiata.











Pensula pentru contur si sprancene




Cand vine vorba de contur nu prea am indemanare sa fac o linie perfect dreapta in exteriorul ochiului atunci cand folosesc dermatograful. Pensula este una inclinata ceea ce ajuta la retusarea perfecta a creionului dar si pentru a contura sprancenele perfecte. Daca tot folositi creion pentru sprancene va recomand sa utilizati aceasta pensula pentru a reda un aspect finisat ca si cum sprancenele voastre tot timpul au fost asa.



Pentru inceput acest kit contine tot ce ar trebui sa aveti pentru a incepe aventura in lumea machiajului, intradevar sunt putine dar sincer nu va trebuie mai mult la inceput. Nu uitati ca folosirea pensulelor presupune si igienizarea periodica a acestora pentru a nu incuraja inmultirea bacteriilor.
Daca nu sunteti dispuse sa cheltuiti multi bani pentru ustensile accesati CoastalScents , CrownBrushes , E.L.F , eBay . Desigur acestea sunt doar cateva dintre multimea de posibilitati, exista mii de site-uri care va pot proviziona kit-uri intregi cu diverse pensule, seturi de cate 30 pensule sau mai putine la un pret bunicel. Nu va lasati inselate de site-urile romanesti care furnizeaza pensule la preturi exorbitate. Imi puteti trimite un mail sau lasa un comentariu in cazul in care gasiti un site si nu stiti daca este de incredere- cu cea mai mare placere va raspund la intrebari.

Sper sa va fi fost de folos!

P.s: Acesta este post-ul cu nr 100 Sign Smileys !

5 comentarii:

anatati spunea...

Foarte util. Mulţumesc. Am văzut la Gabriela (manie) setul de pensule pe ebay si chiar ma intrebam la ce folosesc toate. Si pentru ochi, am cam priceput si eu de ce nu-mi iesea niciodata machiajul smokey :))

Ella Gheorghiu spunea...

Mika,ura!!!La multi anisori,blogului tau!
Trebuie sa imi cumpar si eu acea perie evantai.Pensulele de la E.L.F. ti se par ok?

Ella Gheorghiu spunea...

Mika,m-am uitat pe site-ul celor de la Coastal Scents si arata super si trusele de make-up tot...insa nu scrie ca ar livra si la noi.Tu de la ce firma ti-am mai cumparat din strainatate si cat costa livrarea?

Beatrix spunea...

@ anatati, ma bucur tare mult ca ti-a fost de folos. Ma gandeam ca multe fete nu prea stiu la ce sunt bune unele pensule si am zis sa dau o mana de ajutor:D


@Vioricaghe, multumesc pentru urari, esti o draguta ca intotdeauna.
De la E.L.F am comandat doar o pensula pentru pudra care este oribila dupa parerea mea. Din cate am auzit sunt cateva pensule bune de la ei dar sincer nu stiu acuma care anume, am sa ma interesez.

Toate site-urile puse in post au shipping in RO. Doar ca Coastal Scents este cunoscut si pentru taxele de livrare scumpe si atunci e mai ieftin daca comanzi impreuna cu cineva ca sa iasa mai ieftin.

SoSheSays spunea...

Multumim pentru expicatiile detaliate, foarte util articolul si la cat mai multe!
Eu o sa imi iau de la Sephora pensule desi sunt cam scumpe, deocamdata mai am una de blush, in rest ma descurc cu ce am ca si asa nu ma dau cu prea multe produse...

Related Posts with Thumbnails