-->

16.11.2009

Nuca , un mit?


Este foarte exasperant cand internetul este impanzit de tot felul de mituri, mai rau este cand femeile tind sa le si creada!

Nuca, supranumita de multi dusmanul siluetei, este scoasa din vietile noastre din acest motiv. Cu toate ca 100 gr contine pana la 700kcal, 4-5 nuci pe zi pot fi folosite intr-o dieta. Avand un continut mare de proteine este indicat seara sau inainte de culcare, deoarece proteinele se asimileaza mai bine cand organismul se relaxeaza. Dar NU le include intr-o cina copioasa sau dupa un mic dejun foarte bogat. Nucile pot fi combinate cu cruditatile, verdeturi, fructe acide. Prin calitatile si continutul  lor, nucile pot inlocui carnea, constituindu-se un aliment de baza in hrana vegetarienilor.

Ce fel de nuci? Ca orice fruct inca necopt, nucile verzi nu au porprietatile si calitatile celor coapte. Deci de preferabil sa se consume nucile coapte.

Mai multe cercetari au aratat ca datorita acizilor grasi omega 3, antioxidantilor si fitosterolului, nucile pot inhiba aparitia cancerului de san

Nucile uscate devin mai savuroase daca pui miezul la inmuiat 5-6 ore in lapte cald sau daca le tii in coaja, in apa rece timp de 10 zile.

Eu cred ca aceste fructe nu trebuie inalturate din alimentatia noastra, fie ca le consumam zilnic/saptamanal/lunar/ anual , aportul lor benefic in viata noastra ar trebui sa ne puna pe ganduri. Recunosc ca nu sunt fana nuci coapte (mai degraba le prefer pe cele verzi) cercetarile efectuate pur si simplu imi induce dorinta de ale folosi des. Viata noastra este atat de importanta, sanatatea trebuie ingrijita in primul rand pe cale naturala.

Bineinteles ca nucile pot fi folosite si in scopuri de infrumusetare. Stiati ca nucile contin multa vitamina E, esentiala in lupta impotriva imbatranirii premature, 4-5 nuci acopera 50% din necesarul zilnic de vitamina E.

S-a terminat exfoliantul preferat?Doriti un scrub facial rapid? Folositi reteta de mai jos:

Se piseaza 2-3 nuci amestecate cu cateva lingurite de apa calduta pana se albesc
si formeaza o pasta .
Aplic-o pe fata si decolteu,  maseaza pielea cu miscari circulare. Dupa 10 minute
indeparteaza pasta si spala tenul cu ceai de musetel.


Aceasta pasta de nuci ajuta la stimularea circulatiei sangelui, curata in profunzime impuritatile si indeparteaza stratul de piele moarta.

Ce spuneti? Nu va e pofta de nuci? Mie daRolleye Smileys


Sursa foto: stockfood.com

5 comentarii:

lorenabr spunea...

Ador nucile si mananc f des :)Super articol. Imi place nuca cu miere

Beatrix spunea...

Exact la asta ma gandeam si eu:))Ma bucur ca iti place articolul. Nucile sunt niste fructe exceptionale.

Ella Gheorghiu spunea...

Nuca cu miere..ah!e super...nu am mai mancat nuca de mult timp..o sa dau o raita prin piata.Imi plac mult si migdalele.O sa incerc sigur reteta de scrub...
p.s.ti-am simtit lipsa!

Beatrix spunea...

^Ahh, esti o draguta:D

Si eu azi voi incerca reteta scurbului, tot azi voi manca niste nuci ca tare pofta mi-a fost aseara cand am scris articolul:))

Anne spunea...

chiar..ce as manca si eu niste nuci..yamii :)

Related Posts with Thumbnails