-->

25.12.2009

Ajutor, parul!!!



Dinainte sa incep cu totul alt stil de viata (culinar) parul meu nu vroia sa stea acolo unde trebuie adica pe cap. Atat atunci cat si acum cand ma pieptan am impresia ca mi-am tras intreg parul din cap, atatea fire regasesc pe perie, trist. Am crezut ca avand o viata echilibrata voi incepe sa nu mai vad fire de par pe covor,pe haine,in pat sau pe scaun..dar se pare ca nu am crezut cum trebuie.

Recent am citit acest post  care mi-a deschis "ochii" adica mi-a aratat cum as putea sa imi ingrijesc parul meu fara sa dau o avere pe tot felul de tratamente/pastile/fiole. Cateodata trebuie sa ne intoarcem la origini, tratarea parului cu produse naturiste nu poate decat sa imi faca bine presupun. De azi am inceput sa masez scalpul cu 11 picaturi de tinctura de ardei iute+11 pic tinctura rozmarin+11 pic tinctura urzica+3 lg de apa pe care le-am pus intr-o sticluta cu pulverizator(intotdeauna pastrati astfel de sticlute, nu se stie niciodata cand aveti nevoie). Am sa va tin la curent cu tot ce se intampla cu parul meu si cum am evoluat desi va trebui sa o mai raresc cu intinsul parului dar deh acuma e iarna putina spuma sa imi increteasca parul si voi fi la fel de sexy:)).

Lasand gluma la o parte m-am gandit la factorii care duc la pierderea parul, care or fi aceia? Uitati ce am gasit, cateva cauze posibile in ceea ce priveste caderea parului:

Cauza 1: Stresul
Specialistii sustin ca radacinile firelor de par sunt inconjurate de o retea nervoasa. Un soc emotional face ca acesti nervi sa reactioneze. Caderea parului fiind rezultatul afectiunii radacinii parului iar circulatia sangvina la acest nivel este disturbata. De multe ori, exista o pauza intre momentul ce a provocat stresul emotional si cel in care parul incepe sa cada. Acesta perioada dureaza chiar si 3 luni


Remediu: In primul rand ar trebui sa eliminam sursa stresului nostru (desi este cam greu cand ai un job stresant) sau macar sa ne autocontrolam. Specialistii recomanda in astfel de perioade utilizatea unei tincturi de sunatoare care are un efect calmant si relaxant.




Cauza 2: Vopsitul si decoloratul


Ca orice alta femeie ma vopsesc in ideea de a fi bruneta recurg la vopsea(chiar ma gandesc sa trec la henna, voi ce spuneti?). Substantele chimice pe care le contin produsele de colorare a parului agreseaza firul si scalpul. Daca obisnuiesti sa te vopsesti des este recomandat sa folosesti produse pe baza de plante sau produse care nu e nevoie sa le tii prea mult pe par (exemplu: nuantatoarele). Un alt factor mai poate fi si prinsul parului in coada mult timp duce la slabireal radacinilor.

Remediu: atunci cand speli parul, usuca-l cu prosopul insa fara sa freci ci doar sa tamponezi parul(nu uita parul nu este o haina pe care sa o freci). Poti pregati 2-3 linguri de miere cu 1 galbenus de ou si apoi sa o intinzi pe par. Timpul de actionare ar trebui sa fie in jur de 1 h 30 min. Pentru parul vopsit poate fi benefica si o infuzie cu ceai de musetel(blonde) sau de nuci (ptr brunete)

Cauza 3: Dieta

O alimentatie defectuoasa duce la degradarea parului. Personele care tin diete prelungite si slabe in proteine  sau cei care adopta o alimentatie vegetariana se expun riscului pierderii parului. Proteinele sunt esentiale pentru sanatatea si vitalitatea parului.

Remediu:Incearca sa introduci in dieta carnea rosie,pestele si ouale deoarece sunt bogate in proteine. Surse minunate de vitamina B sunt nucile si migdalele. Nivelul scazut de fier sau zinc din organism este una din cauzele caderii parului.

Desigur pot exista o multitudine de cauze ale caderii parului dar inainte de a incerca sa ne tratam parul cu tot felul de sampoane/masti/balsamuri trebuie sa cautam cauza pentru a trata efectul

Sarbatori fericite!


Sursa foto : Prevention

2 comentarii:

Mihaela spunea...

Chiar sunt curioasa ce rezultate vei avea cu acel amestec. Si eu ma lupt cu problema caderii parului...am incercat sampoanele din comert, dar bineinteles ca n-au avut nici un efect (chiar si cele speciale, precum Alpecin).
Ma gandesc sa merg la un medic, sa-mi spuna el ce ar trebui sa folosesc, poate trebuie facute si niste analize medicale...
Ma gandeam sa-mi cumpar pastilele Revalid, dar am auzit pareri impartite...
Oricum..tine-ma la curent :)

Anonim spunea...

Atentie la sampon! Eu ma tot miram de cat de tare imi cade parul, parca eram bolnava...In urma cu cativa ani am ales sa folosesc un sampon destul de ieftin (wash and go)pentru ca era singurul care imi facea parul sa scartaie de curatenie (desi am parul uscat). In aceasta primavara, am plecat din tara pentru 2 luni si am uitat sa iau samponul cu mine. Ajunsa la destinatie am primit cadou un sampon care la noi nu se gaseste, desi era mai demult- TIMOTEI. mi s-a redus caderea parului cu 90%. Deci in cazul meu era samponul de vina.

Related Posts with Thumbnails