-->

23.01.2010

Timpul trece...cu totii ne schimbam

Am atatea idei dar toate se bat cap in cap si nu stiu cum sa incep subiectul pe care vreau sa il abordez. E vorba despre prietenie si oamenii care spun ca nu se vor schimba dar in timp o fac. Din grupul meu de prietene eu sunt cea care nu le are pe toate adica, nu am un prieten cu stare materiala buna, iubitul meu nu are masina sau apartament, nu sunt casatorita si nici nu stam impreuna, nu ne ajuta nimeni incercam sa ne strangem bani ca sa ne mutam impreuna si sa putem prospera, nu am copii, am pierdut 1 an de facultate, nu lucrez unde vreau, nu mai am prietene pentru ca si-au schimbat orientarea adica prietenii iubitului au devenit cei pe care ii viziteaza. Pare cum ca as fi o frustrata dar chiar nu sunt cu toate ca nu am nimic din toate astea eu sunt cea mai castigata, sunt iubita si asta e tot ce conteaza. Nu regret nimic si nici nu simt invidie pentru ca altii au si eu nu, am altceva ce inlocuieste tot ceea ce am descris mai sus.


Bun, ce ma enerveaza pe mine atunci cand ma duc la o prietena, este ca simt nevoia sa ii spun ceva intim dar despre care sotul ei sa nu stie pentru ca nu il priveste. In schimb sunt invitata in dormitorul unde el joaca fotbal la PC si ea isi face unghiile asteptand sa imi marturisesc gandurile. Pe langa asta se implica serios in conversatia noastra ceea ce ma streseaza de-a dreptul, nu pot fi eu insumi. Tot aceasi doamna daca mergem in oras la suc sau vine la mine (fooarte rar se intampla evenimentele astea) este sunata de sot din 10 sin 10 minute sa ii comunice ba ca se simte obosit, ba una, ba alta, adica intr-un cuvant se transmit informatii care pot fi asimilate foarte bine si acasa. Deci dintr-o intalnire de 1 h noi vorbim 10 minute pentru ca restu 50 sunt vorbite la telefon cu sotul. Poate gresesc eu gandind asa, si eu iubesc dar nu imi stresez partenerul cu sute de apeluri sa ii spun banalitati ca " acuma m-am epilat si ma doare piele, trebuie sa pun ceva sa imi calmeze durerea" si primesc aceasi libertate din partea prietenului meu. Amandoi am facut un fel de intelegere sa nu ne stresam cu apeluri cand nu avem nimic important de spus, imi ofera libertate de miscare si ii ofer libertate.


Nu sunt genul de om care sa vorbeasca ore intregi la telefon, am experimentat asta in adolescenta (ca tot omu') dar acuma vreau sa vorbesc strictul necesar prin telefon. Aceasi persoana are timp sa mearga la nasa de cununie sau acasa la colegele de lucru dar la persoana care i-a fost alaturi atunci cand toata lumea fugea alege sa nu mai vina. Ori e prea departe, ori nu are minute sa sune, ori nu are timp smd. Imi spun oful aici pentru ca nu pot sa ii spun ce cred, este genul de om care interpreteaza asa cum doreste ceea ce i se comunica. Daca ii spun ca ma deranjeaza sa vorbesc intimitatile mele fata de sotul ei va crede ca ma leg de "puiul " ei si poate ma ataca!


Nu imi place genul acesta de fete care schimba proprii prieteni cu cei ai iubitului. Eu nu m-am schimbat deloc sunt aceasi, nu am schimbat pe nimeni cu altcineva.


Probabil ati venit aici pentru un articol de beauty dar azi va fi o exceptie...:)







8 comentarii:

Andreea spunea...

Da,ai dreptate,dar eu cred ca doar femeile fara personalitate isi inlocuiesc prietenele cu cercul de prieteni al iubitului.Daca prietena ta a facut asta nu cred ca merita sa o mai numesti astfel.

Beatrix spunea...

Din pacate asta face, trebuie a ma invat ca sunt persoane care isi schimba parerile si gusturile ca pe chiloti.

Silvia spunea...

am avut şi eu parte de astfel de "prietene". ambele s-au schimbat total după căsătorie... telefoanele s-au rărit, ieşitul la cafea sau shopping la fel, dacă prin absurd ieşeam singurul subiect era soţul/treburi casnice... după un timp am renunţat şi eu să mai mă implic... sincer, mă săturasem ca at când ea avea o problemă (eventual la câteva luni) mă suna şi trebuia să ne vdm, samd... dacă eram eu cea cu probleme, era ocupată: fie serviciu. fie soţul, fie alte chestii... aşa că am preferat să tai orice legătură cu ea... dacă sună vb dacă am chef/timp, de văzut îi spun că nu am timp... ideea e că am preferat să am în preajma mea decât persoane de calitate, prieteni adevăraţi...

Beatrix spunea...

Silvia draga asa mi se intampla si mie mereu cand o sun e ocupata/grabita dar cand are nevoie de imprumut sau e suparata eu sunt umarul pe care ea alege sa planga. Si sincer m-am saturat. Totusi e pacat cand o prietenie se termina asa..sec.

adizzy spunea...

pan la ultimul cuvant inteleg si trec prin..mai naspa e cand in loc de sotu e doar o colega/prietena noua care mie nu imi e asa apropiata si persoana in cauza nu intelge ca nu ma pot deschide in fata oricui..da na..ofer prietenie moca :)) i'm in need

Dee spunea...

dupa ce m-am mutat in bucuresti - la 25 de ani - in bucuresti imi facusem o prietena, fusesem colege de munca si eu mi-am schimbat jobul. am avut timp s-o observ: cand era singura ma suna zilnic, vorbeam pe mess, cand isi facea iubit nu mai auzeam de ea cu zilele :| pe langa astea nici nu stia sa respecte oamenii, avea idei preconcepute despre "provincie", se considera superioara desi era fetita de cartier din salajan.... la 30 de ani ai ei am invatat-o ce-i aia scrub si a avut o revelatie, zicea ca nu-i pielea ei... intr-un final am pus punct. a trecut mai bine de un an de cand n-am mai vb si nu-i simt lipsa. poate ar trebui sa faci la fel. s-o tai de tot si pe fata.

Anonim spunea...

Prietenia adevarata nu exista. Exista doar prietene de moment, care au nevoie de ajutorul tau, de sfaturile tale, de parerea ta...cand isi gasesc perechea...practic suntem inlocuiti. El/ea devine ceea ce am fost noi in trecut. Fiecare este pentru el, are nevoie de prieteni doar ca sa mearga mai departe si atat. De aceea nu trebuie sa punem mult suflet sau sa spunem tot in astfel de prietenii, nu stii cand cineva te poate trada.

Beatrix spunea...

^Prietenul meu a fost singurul care mi-a spus ca aceasta prietena dupa casatorie nu va mai vorbi cu mine si nu l-am crezut. Am ajuns dupa ceva ani la aceasi parere pe care tu tocmai ai expus-o. Asta m-a facut sa nu prea mai am incredere in nimeni.

Related Posts with Thumbnails