-->

11.04.2010

Sufrageria

Acum 1 an am scris un text haios dar care oarecum reflecta realitatea. Ce te faci atunci cand intr-o zi in care lenea ti-a invadat sufletul, stai cu partenerul la fel de plictisit de viata in pat si mutati canalele de la TV atata de repede incat nici nu apuci sa vezi pe ce program ai nimerit, ajungi in acel moment sa te pricopsesti cu niste musafiri neanuntati?Pe langa ca sunt neanuntati stii ca stau in vizita pana uita de ei si mereu au cate o barfa de spus si tu tot ce vrei este sa te pui naibii din nou in pat si sa taci, de atata lene si plictis nici sa vorbesti nu ai chef. Blestemi momentul in care ai deschis usa fara sa te uiti pe vizor, ai deschis stiind ca vine pizza ca deh cine sa mai gateasca.


"Bun venit la noi in sufragerie, aici cu totii suntem mai veseli suntem inconjurati de superficialitate, pretindem a fi ceva ce nu vom fi niciodata. Zambim si asta ne face si mai falsi. Va oferim o cafea, un suc sau apa si ceva chipsuri pe langa ca sa nu spuneti ca nu suntem ospitalieri. Suntem ospitalieri sau asa vedeti voi. Ne gandim ce minciuni sa va mai spunem, depinde cum sunteti si voi
-daca sunteti fericiti noi vom fi suparati si tristi,de ce sa nu fiti si voi ca noi
-daca sunteti tristi va aratam cu multa mandrie cat de “bine” ne merge si vom zambi sau rade cu gura pana la urechi va vom afisa un ranjet fals.

Ne gandim ca atunci cand veti pleca acasa (speram ca asta sa fie cat mai repede) sa va roada invidia. In sufragerie am pus ostentativ obiectele cele mai pretioase,am golit dormitorul ca sa va aratam ca sunteti niste nimicuri si ca trebuie sa fiti mandri ca va suntem cunostinte. Nu va suntem prieteni, pentru ce sa fim prieteni cu voi sunteti doar niste muritori de foame(nu ca noi nu am fi)!

Bine ati venit in sufrageria noastra unde totul este roz si daca cumva indrazniti sa aduceti ceva negru la noi in sufragerie va alegeti cu o barfa pe la spate, in frumosul nostru hol..ooo..dragul nostru hol- este locul unde nutrim barfele, vrem sa va dam cu tava in cap cand cereti ceva de la bucatarie desi vedeti clar ca am facut déjà 4 drumuri sufragerie-bucatarie. Si cat va injuram pe la spate -oops era sa ne prindeti v-ati intors cu acel zambet , stim noi ca este fals, degeaba vreti sa ne demonstrate ca la voi chiar totul este perfect.Noi v-am vazut in sufrageria voastra si nu pareati atat de perfecti. Noi va mintim pe voi dar voi ce motive aveti??

Va vedem flamanzi ce ne place. Va spunem ce am mancat la restaurant(sau la bucatarie) ce am pregatit,ce vrem sa pregatim si toate astea ca sa muriti de pofta. Stim ca va este rusine sa spuneti ca vreti si voi de aceea va intrebam daca nu vreti sa gustati(stim ca veti refuza).
Devine plictisitor cu voi la fel ca fiecare vizita, stati pe capul nostru pana la 1 dimineata, noi cascam dar voi de-al dracului nu plecati. Este greu sa purtam o conversatie cu voi cand déjà am epuizat toate subiectele posibile. Acum ca sa ne plictisim si mai mult ne impartim femeile cu femeile si barbatii cu barbatii-da stiu si mai plictisitor. Gizz cat de lene imi e sa te ascult femeie dar cu toate astea iti zambesc tu te plangi ca nu te mai intelegi cu al tau, il vorbesti pe la spate ba ca e gras ba ca nu te mai satisface, ba ca nu mai e ca inaint si eu..ooo eu ca sa iti infig pumnalul iti arat tabloul meu de viata. La noi totul este mai bine ca la inceput, ne iubim el nu este gras  sau chel, imi aduce flori tot timpul 
-“Da unde sunt fata?” 
Vai de mine..tu chiar gandesti!!!
-“S-au ofilit..stii cum e acuma,foarte cald,oricum imi aduce maine altele!”
 ete na ca ti-am inchis gura pe care nu trebuia sa o deschizi din momentul in care iai propus grasului tau sa veniti la noi. Ne era foarte bine in dormitorul nostru sumbru, ne uitam plictisiti la TV si nu trebuia sa ne dezbracam de pijamalele rupte si murdare, trebuia sa veniti voi ca sa ne scoateti din lenea noastra si pe deasupra sa va si zambim si efortul suprem sa vorbim cu voi.

Se face ora 3 dimineata bun venit la noi in sufragerie,unde voi ne-ati invadat spatiul intim cu berea voastra si rasetele voastre..draq nu aveti casa oamenilor???

Este ora 3 si 1 minut 
-“Ma inseala” 
-“Cum???” 
-“Georgica hai acasa nu vezi ca esti beat?”
- “Esti nebuna femeie,hai sa mai stam”
Oare ce am facut sa va avem pe cap atata???Gata,am ascuns tot ce va mai tinea aici..BAUTURA!!
In sfarsit ati plecat,ne putem intoarce la sumbru nostru dormitor

Asa este la noi in sufragerie,fiecare invitat nu este bine venit,toti suntem falsi pentru ca daca nu am fi nu ati mai avea nici voi si nici noi ce barfi.


PS: Voi ati observat cum unii oameni investesc mii de ron pentru a moderniza sufrageria dar dormitorul este cea mai nasoala camera din casa?:)) Un pat si un dulap.

Sursa foto


2 comentarii:

Oana spunea...

Da, sunt de acord cu ce ai scris tu aici si unele lucruri mi se aplica si mie.Nu imiplace sa am musafiri din simplul motiv ca trebuie sa ma agit sa le aduc de toate, fiindca daca nu stai in fundul lor nu esti o gazda buna. Si ma gandesc doar "mai carati-va naibii odata!". Si faza cu barfele e adevrata. Nu-mi place cand eu nu intreb absolut nimic si se trezeste cate o fata sa vina dupa mine in bucatarie ca sa-si barfeasca partenerul. De ce m-ar interesa pe mine?

Beatrix spunea...

Mie una nu imi place sa merg neanuntata in vizita sau atunci cand ma suna cineva si zice clar "vezi ca vin la tine" ce naiba sa mai spui:)). Faza cu barfa partenerului chiar e penala, de ce mai stai cu omul ala daca SI pe el il barfesti.
Noi doua ne asemanam in chestia asta si pana acuma credeam ca am probleme deoarece eram singura care gandea asa.=, but i see i'm not alone

Related Posts with Thumbnails