-->

24.05.2010

Afectiuni ale ochilor: Conjunctivita

Azi cand m-am trezit am mers frumos la baie, ma spal pe dinti, observ ca ochiul stang e umflat. Ooops! Au trecut mai bine de 12 ani de cand am avut ochiul atat de umflat (iar atunci am fost norocoasa posesoare a 2 ochi umflati cat ceapa de mari ) si doar jumatate de an de cand am avut o conjunctivita normala fara complicatii. Avand glaucom mereu sunt predispusa la conjunctivita insa mereu aceasta afectiune a trecut pe langa mine fara sa ma chinuie enorm de mult. Examinand ochiul umflat care in 2 ore a devenit umflat si rosu ma gandeam ca forma ochiului se asemana foarte mult cu cel al filipinezelor (doar ca ele nu au o boala )sau cu ochii Andreei Raicu (i kind of love them). Am norocul sa fiu in grija unui oftamolog extrem de bun si mereu disponibil pentru mine chiar si atunci cand o sun in timpul sau liber. Voi lipsi ceva timp de la lucru (nu ca as plange de tristete) si voi avea timp sa ma reculeg. Insa ce vroiam eu de fapt sa fac in acest articol este sa scriu cateva indicatii (din propria experienta) pe care trebuie sa le urmezi atunci cand te intalnesti cu aceasta afectiune. Sunt doar lucruri generale.

1. Conjunctivita manifestata sub orice forma este contagioasa. Lucru care pe mine ma inspaimanta in ideea ca si asa o am eu pentru ce sa mai dau si la altcineva. De aceea nu este recomandat contactul cu oamenii in aceasta perioada.
2. Puneti un prosop pe perna si eventual sa il schimbati la fiecare 2 zile. Totul trebuie sa fie extrem de curat.
3. Daca sunteti nevoite sa iesiti din casa si sa folositi mijlocul de transport in comun/bani sau alte lucruri purtatori de micorbi incercati sa folositi un gel antibacterian. Ajuta in momentele in care nu aveti posibilitatea sa va spalati pe maini
4. Consulati repede un oftamolog pentru a va oferi tratamentul specific, nu va ganditi ca va trece e la sine . De multe ori trece de la sine insa mereu pot aparea complicatii prin urmare neaparat consult oftamologic.
5. Majoritatea formelor de conjunctivita ofera senzatia de corp strain la nivelul ochilor si mancarimi. Nu va frecati la ochi sub nici o forma. Utilizati materiale sterile/servetele /sau dischete demachiante pentru a apasa usor pe ochi in ideea ca va calmeaza dorinta de a va scarpina
6. Nu utilizati tratamente "dupa ureche" mereu consultati medicul specialist 
7. Este indicat sa nu folositi nici un fel de produs de machiaj in aceasta perioada (mascara,fard,creion dermatograf).


Cam acestea sunt indicatiile generale care ar fi bine sa le urmati in aceasta situatie. Eu si ochiul meu rozaliu mergem sa ne odihnim, planuim sa petrecem o saptamana de relax pe taramul numit "pat" cu apa numita "picaturi" cu care ne vom desfata de 6 ori pe zi. Ochiul drept e gelos insa cu ocazia asta ii voi oferi iubire si relax dar nu la fel ca celui stang. Eu si stangul ne iubim mai mult acum :))










4 comentarii:

Ale spunea...

Si eu am avut conjunctivita,luata de la o prietena, dar mie mi s-a manifestat mai repede fiindca port lentile de contact. Nasoala treaba a fost aia....si am umblat chioara 2 saptamani,ca nu am ochelari.

Cele mai importante sfaturi daca vi se pare ca aveti ceva in/la ochi : nu frecati,
nu puneti absolut nimic in ochi(fara prostii gen ceai de musetel ) ,
mergeti la oftalmolog sau la clinica de oftalmologie - la urgente, e gratis si rapid.

Cred ca e valabil si pentru otita :)) Nu bagati chestii in urechi ( EX: fum de la un con aprins),nu va scarpinati, mergeti urgent la doctor.

verenadoll spunea...

Buna, si eu am facut o infectie la ochi dar de la rimel... asadar o buna perioada de vreme am refuzat sa mai folosesc rimel, creion de ochi etc. Dar recent am descoperit un rimel bio de la Nvey Eco, care este foarte bun, iar pe langa rimel mi-am achizitionat mai multe produse din gama.

Beatrix spunea...

@verenadoll, am auzit ca sunt bune produsele de la Nvey Eco, ma bucur ca ai gasit ceva care sa nu iti provoace alergie:D

verenadoll spunea...

Da... eu ma bucur la maxim! Acum pot sa ma machiez natural dar in culori, am o gama destul de mare in ceea ce priveste fard, ruj, blush etc.

Related Posts with Thumbnails