-->

11.05.2010

Festivalul de film TIMISHORT

Imi cer scuze pentru absenta indelungata de pe blog insa trec printr-o perioada mai dificila in acest moment si astfel ca nu am mai avut chef sa scriu nimic.
Cu toate acestea am fost mai mult decat incantata sa particip la festivalul de scurtmetraj TIMISHORT care s-a desfasurat in perioada 5-9 mai. In anii trecuti nu am avut ocazia sa ma duc la acest festival insa anul acesta mi-am facut timp liber chiar si pentru o singura zi pentru a iesi din rutina zilnica.
Eu am fost la reprezentatie in data de 7 mai in intervalul orelor 17-19.

Sa va spun pe scurt ce este TIMISHORT :

Este un festival care presupune sustinerea tinerilor cineasti romani sau internationali cu potential si in cadrul caruia sunt prezentate scurt-metraje de autor realizate de tineri regizori.
Sunt de parere ca este o initiativa extrem de benefica pentru cei care pun pasiune in ceea ce fac si la un moment dat munca lor nu ar trebui sa ramana anonima.

Cand am fost eu sala de cinema era putin cam goala desi festivalul nu presupunea vreo anume taxa, fiind totul gratis ma asteptam sa nu mai existe locuri si lumea sa se inghesuie.
Am sa va prezint cateva din scurt-metrajele care pur si simplu mi-au ajuns la suflet si care m-au determinat sa fiu extrem de atenta la detalii, ce a vrut regizorul sa transmita smd.



OUR WONDERFUL NATURE/ 5'
regizat de: Tomer Eshed








NEVER DRIVE A CAR WHEN YOU'RE DEAD
regizat de:  Gregor Dashuber
(din pacate am gasit doar acest trailer din care sincer nu este extrasa esenta, este un scurt metraj e 10 minute care la inceput pare a fi extrem de plictisitor insa pe parcurs devine interesant)


Ar mai fi si THE LAST WHEEL (regizat de Olaf Held) in care totul se intampla in cadrul unei inchisori, in prim plan ne este prezentat cum un puscarias da viata tatuajelor sale astfel incat reuseste sa scape impreuna cu ceilalti detinuti.


Sursa foto

2 comentarii:

Ale spunea...

Si eu as fi vrut sa merg la mai multe evenimente Timishort, insa nu s-a potrivit cu programul meu de atunci :( si am ajuns doar la 'Nunta in Basarabia', care mi-a placut :) Poate si din cauza ca era in Unirii, si vreme buna, si toata lumea bine dispusa.

Beatrix spunea...

@ Ale, eu doar in acea zi am avut posibilitatea sa merg..din pacate. As fi vrut sa fi mers in toate zilele de la 15 la 22 sa vad tot insa timpul nu mi-a permis:(
Oricum astfel de evenimente sunt benefice si cred ca ar trebui sa li se faca mai multa reclama!

Related Posts with Thumbnails