-->

22.05.2010

Sportul, o necesitate?

De multe ori m-am intrebat care este rostul exercitiilor fizice, sunt prea comoda, nu e de ajuns doar sa tin dieta si poate din cand in cand mai aplic o crema "minune" anticelulitica, gata! Raspunsul e NU, nu este de ajuns doar sa tii un regim alimentar si ocazional o crema aplicata in fuga. Exercitiile fizice sunt extrem de importante nu numai atunci cand esti la dieta, sportul ajuta la tonifierea pielii asa cum nici o crema "minune" nu te va ajuta. Accelereaza arderea grasimilor asa cum nici un aliment din dieta nu va face vreodata . Zonele mele problematice sunt soldurile si coapsele astfel ca rutina mea se axeaza in mare parte pe exercitii de gen "lower body". Am incercat in urma cu 1 luna sa adaptez programul Pilates in viata mea insa nu a existat acea atractie de a face acele exercitii. Nu sunt grele atata timp cat te concentrezi sa le faci bine. Am descoperit ca programul Fit to Strip (CD2) de la Carmen Electra este cel care imbina utilul cu placutul. Sunt incluse foarte multe exercitii pentru partea inferioara a corpului (solduri, coapse, fund). Va recomand inainte de a incepe orice rutina sa faceti cateva exercitii de incalzire, astfel ca febra musculara sa nu fie chiar atat de intensa.

Mereu m-am intrebat cum sa scap de febra musculara in conditiile in care erau momente in care pur si simplu nu ma mai puteam ridica din pat sau de pe scaun. Am continuat sa fac sport cu toate ca ma dureau toate oasele, fiecare muschi era amortit si ma durea pana si cand respiram. Daca inainte asteptam si cate 1 saptamana sa imi treaca febra musculara si apoi incepeam din nou de la 0 cu alte dureri timp de alte cateva saptamani,  acum am decis sa continui exercitiile fara sa fac nici o zi pauza. In 3 zile au dispurt durerile si totul e destul de usor de facut. Nu este nevoie de un abonament la sala ca sa aveti parte de exercitii benefice, puteti alerga in parc (nu prea sunt fana alergari) daca stati la bloc de 10 etaje urcati scarile de 3-4 ori, internetul in ziua de azi este plin de tot felul de mini clipulete in care va arata tot felul de exercitii. Documentarea este in primul rand dorinta de a reusi.

Lenea deseori sau chiar lipsa de timp pune stapanire pe noi insa acest lucru ar trebui extirpat din noi. Eram la cumparaturi in Auchan cand am dat peste cartea "Slim" de Carmen Bruma. Stiam de existenta acestei carti insa nu vazusem niciodata poze cu Carmen in perioada in care era plinuta. In acel moment o luminita s-a aprins in creierul meu, daca ea a putut sa ajunga cum e acum si a avut ambitia eu de ce nu as putea. Prin urmare totul este posibil daca ai dorinta de a reusi.

Credeti ca sportul este important in viata de zi cu zi?
Dar intr-o dieta?

Sursa foto

4 comentarii:

Oana spunea...

Sportul este foarte important si incerc sa fac si eu macar cateva exerciti zilnic dar...tot nu imi place. Pentru mine e un fel de obligatie. Cam asa cum evit mancarea de la fast-food doar fiinda nu e sanatoasa, nu fiindca nu mi-ar placea. Ce sa-i faci? ca sa fii in forma trebuie sa faci unele mici sacrificii.

Beatrix spunea...

asa eram si eucu sportul, il faceam de obligatie dar de cand cu exercitiile de pe CD-ul Fit to Strip pur si simplu deabia astept sa le fac. Sunt extrem de usoare si fun.

Gaby spunea...

Mie sportul îmi oferă energie, îmi dă o stare de bine, tot îmi vine să ţopăi după ce am făcut duş. Plus că am un job sedentar, aşa că sportul mă ajută să ţin la distanţă durerile de spate.

CC Power spunea...

cea mai buna si mai corecta metoda care trebuie aplicata impotriva febrei musculare e sa te opresti din sport, sau sa faci exercitiile la o intensitate mai mica, deoarece, cu cat fortezi mai mult muschiu, cu atata se rupa si mai tare ...

http://after-w0rk.blogspot.com/2010/02/rupturi-sau-noi-legaturi-in-sistem.html

Related Posts with Thumbnails