-->

26.06.2010

Cat de mult te schimba o relatie?

In ultimul timp am stat si am observat ce se intampla in jurul meu, relatii care se destrama , unele  de abia incep in timp ce altele devin serioase pe zi ce trece. Ma intreb ce te face sa te schimbi atunci cand iubesti? Spre exemplu stiu o fata care in cei 2 ani de cand o cunosc mereu adopta o atitudine baietoasa cat si vestimentar. Recent am observat schimbari la nivel vestimentar (nu e ca si cum as fi urmarit-o non stop)a devenit mult mai feminina, ba chiar machiata. Uitandu-ma pe profilul sau de pe facebook mi-am confirmat ceva ce banuiam... este intr-o relatie. In orice poza zambeste si se observa cum fata ei radiaza de fericire. Este chiar impresionant cat de mult te schimba o relatie. Iubirea este un sentiment fara descriere cu toate ca incercam sa gasim mii de definitii, ori o simti ori nu. Este sau nu in sufletul tau, nu cred ca poti simula iubire deoarece se observa lipsa zambetului constant si lucirea din ochi.

Azi am avut o discutie cu un cunoscut despre casatorie, a ramas socat cand am spus ca pentru mine casatorie nu este ceva primordial. In toti acesti 3 ani de cand am o relatie am fost intrebata constant aceleasi intrebari "si pe cand nunta" "dar de ce nu vrei acuma?" " peste 5 ani,vrei sa fii fata batrana?". Oamenii s-au obisnuit cu imaginea unei fete in varsta de 22 de ani sa fie deja casatorita, tot ce trece de 25 esti deja fata batrana. Aceasta cunostiinta mi-a spus ca din momentul in care te casatoresti intervin compromisurile, si stii ca ai ceva sigur. Serios???!?!?! Cine garanteaza ca atunci cand spui "da, te iau pe tine nesilita de nimeni.." vei avea parte de iubire si stare de bine intreaga viata? Cine garanteaza ca sentimentele nu se vor stinge? Ce fel de relatie e aceea in care faci extrem de multe compromisuri? 
Multi spun "gata, m-am insurat/maritat nu mai pot iesi cu baietii/fetele in oras?" De ce? Cine spune asta? Probabil ca eu gandesc diferit pentru ca am o relatie diferita. Pot iesi linistita 2-3 ore in oras cu prietenele si el la fel cu baietii, fara sa ne suparam. Se numeste libertate de miscare fara sa ingradesti obiceiurile de o viata a unui om. Nu este casatoria acelasi lucru ca atunci  cand te muti cu cineva? De ce este diferit?
La intrebarea de ce nu ma marit acum mereu raspund ca sunt prea responsabila ca sa ma avant intr-un viitor negru, nici unul dintre noi nu are vreun ban strans, avem mult prea multe cheltuieli. Vrem sa avem ceva sigur inainte sa facem pasul asta desi pentru noi ar fi acela de a ne muta impreuna. Sunt persoane care sunt impreuna de 20 de ani si de-abia dupa aceasta perioada se casatoresc.

Pur si simplu as vrea sa nu ma mai intrebe nimeni de casatorie si daca tot primesc intrebarea aceasta sa nu fiu privita urat cand spun "peste 5-6 ani". Am alte prioritati in viata asta,mai importante.



15 comentarii:

vdaiana spunea...

Total de acord cu tine :)
Sint cu 10 ani mai in varsta decat tine, iti dai seama de cate ori am fost io intrebata cand ma marit? :))) aaaa si inca o replica pe care o aud mereu "cuuuum? nu te-a cerut inca? inseamna ca nu are intentii serioase" 'doh'

Camelia Bucur spunea...

yup, clar sunt de aceeasi parere. casatoria nu face automat o relatie mai faina, si poti iubi la fel de mult si fara acte.

cat despre "orele de ieseala", clar da. dovedit "stiintific", pe pielea mea, ca sunt benefice:D

Beatrix spunea...

@vdaiana, uitasem si de chestia asta :))sa zicem stai 12 ani cu un om si nu te mariti dar totusi dupa 12 ani nu are intentii serioase :))

@camelia,probabil unii oameni cred ca o casnicie este garantia iubirii.
In ceea ce priveste orele de ieseala..testate de asemenea :)).

Iulia spunea...

Nu cred ca un act poate influenta in vreun mod iubirea dintre 2 persoane. Ai mei s-au casatorit dupa 20 ani de relatie si sunt fericiti cu decizia pe care au luat-o :).

Anonim spunea...

cel mai frumos sentiment este acela de a iubi si de a fi iubit si asta iti ofera si siguranta unui viitor impreuna..o hartie pentru mine ramane doar un obiect si niciodata nu poate sa concureze cu5,10,15 sau chiar 20ani relatie"fara compromisuri";)..xoxocei

Adriana spunea...

ontopic...o da si eu as vrea lumea sa nu mai intrebe atata "pe cand nunta"..si asta mai ales acuma cand am luat decizia de despartire si o noua relatie..adica com on people...scutiti-ne!

offtopic scuze pt duminica si ca nu am mai dat nici un semn..dar a intervenit o chestie total neplanificata(de alea nu;s planificate niciodata) si examen si plecari..si ..scuze..tre sa ma revansez la tine..

Ana-Maria spunea...

:)) Si mie mi se pune foarte des intrebarea asta! Le raspund ca avem alte prioritati acum: casa si un venit sigur pentru a putea intretine o casa. Nu vreau sa ma marit si sa stau in chirie sau, si mai rau!, cu ai mei/ ai lui.

Siii... cred ca barbatii ar trebui intrebati mai des cand se insoara pentru ca... la urma urmei... ei fac cererea. Nu? :) Dar pe ei nu-i preseaza nimeni; ei sunt barbati! Se pot insura oricand, pe cand noi... devenim "fete batrane"! Cat de tare ma enerveaza mentalitatea asta!

Roxana spunea...

Eu cred ca dragostea te face sa mergi mai departe in viata. Dar nu are legatura cu casatoria.

Anda spunea...

Pe mine o matusa m-a intrebat ce cadou vreau de nunta. Si i-am zis ca nu ma casatoresc :)).
O relatie te schimba atat de mult cat lasi tu sa te schimbe. Mi-e sila de fetele care cred ca isi pot modela sotul dupa cum cred ele, dupa cum imi e la fel de greata de cele care zic ca iubi le-a crescut. Serios? Eu credeam ca asta e meritul parintilor.
Sunt lucruri asupra carora poti sa faci compromisuri si lucruri asupra carora nu poti pentru ca nu vrei. Eu cat am fost cu Radu ii toleram comportamentu de multe ori infantil, dar niciodata nu am acceptat sa imi scot piercingurile pentru ele. Alte fete ar fi facut-o. Eu nu. Si dupa ce ne-am despartit, mi-am mai facut unul :)).

Anonim spunea...

Cam asa gandeam si eu acum cativa ani. Tin minte ca m-am intalnit prin anul 4 de facultate cu un fost coleg de generala si m-a intrebat daca m-am maritat. Iar eu am ramas perplexa, m-am gandit instantaneu ca de-abia sunt in middle management, cum naiba sa ma marit ACUM :))) Mai am atatea de facut ... Iar pe el l-am catalogat drept un taranoi care nu respecta femeile de cariera.
Dar, cum viata le rezolva pe toate ... m-am maritat intre timp, dupa o poveste ca-n filme si avem si un baietel de 1 an. M-a cerut de sotie dupa o luna, iar eu ma asteptam deja sa ma ceara si de-abia asteptam :)
Casatoria nu-i chiar lapte si miere, e altfel decat o relatie obisnuita, dar in sensul bun. Cel putin la mine :)
Hartia aia nu-ti da niciun fel de garantii, insa sunt sigura ca e foarte importanta. E mai greu sa divortezi decat sa-ti iei catrafusele de la prietenul tau si sa te muti cu o amica. Presupune un efort mult mai mare si de regula stai sa te gandesti de doua ori inainte sa faci un asemenea pas. Eu zic ca n-ai nicio garantie ca va fi ok, dar ai garantia ca va veti stradui mai mult amandoi sa make it work.
A, si dupa ce m-am maritat eu ... in 10 luni de zile s-au maritat 3 prietene de-ale mele. Si stiu sigur ca au fost ale naibii de suparate ca I was first.
Elena

Beatrix spunea...

@Elena, sa stii ca mi-ai trezit un zambet pe buze. Nu zic ca nu ma voi marita insa simt ca nu e momentul. Ai spus bine, cu un divort e mai greu. Pe mine ma deranjeaza ca unii ma considera deja fata batrana la cei 22 de ani pentru ca nu sunt inca maritata si primesc aceasi intrebare in mod obsesiv de la multi.

PS: Sa iti traiasca baietelul, sa fie sanatos si fericit :D

Anonim spunea...

Oamenii aia care te considera fata batrana sunt cel putin ingusti la minte. Don't mind them! Daca sunt batrani, ii inteleg, lor le e mai greu sa se adapteze. Dar daca sunt tineri ... e jale!
Societatea noastra oricum e putin ciudatica. Ma deprima cand vad ce greu le e romanilor sa-si vada DOAR de ale lor. Daca nu comenteaza de vecina parca nu pot fi fericiti.
Si tu stai linistita, nici la 35 de ani n-o sa fii fata batrana ;)
Elena

Beatrix spunea...

Multumesc, esti o draguta:D
Daca le iei romanilor chestia asta cu bagatul nasului in viata altuia parca raman fara haz si goi :))

Anonim spunea...

It's a little bit of accessorizing to make your online Fashion business a success and stand out, most anyone can afford to go mad and buy abag to go with evening wear. Now turn your fashion dreams into reality with fashion designer Rachel Roy and how he'll save money in
caѕe an ΝBA locκout comes to fruіtion.



Loοκ аt my blog Τhoi trang nam - http://www.obsoletefilm.com -

Anonim spunea...

An Ipaԁ iѕ the lacκ of multitasking а" backbreaker. The games that I have tried have worked fine, but others have not. Step 4Press on the home screen and scroll around a bit, the Cydia jailbreak app, Activator, is the answer to the Kindle from Amazon.

my blog post; Ipad (https://easterhegg.ch)

Related Posts with Thumbnails