-->

03.11.2010

Despre angajare II

Ma gandesc sa fac un fel de serie "despre angajare" in care sa povestesc pe la ce interviuri am mers. La articolul anterior am primit un comentariu care m-a determinat sa ating inca odata acest subiect al angajarii. Anume, cum sa facem ca sa nu cadem in plasa unor angajatori meschini, farsanti, cum putem sa ne dam seama din timp daca acel job este ok sau nu. La ce ar trebui sa fim atente in timpul unui interviu, asa cum angajatorii sunt atenti la noi. Sunt sigura ca multe dintre voi ati trecut prin tot felul de momente mai hazlii sau mai dureroase, tocmai de accea daca ati fost la un interviu si ati observat ceva suspect sau ati fost angajate la o firma suspecta nu ezitati sa imi trimiteti un e-mail in care sa povestiti situatia, iar eu le voi publica pe blog cu acordul vostru, bineinteles. Eu cred ca tuturor ne-ar fi benefic sa stim ce fel de firme sunt in Romania, prin ce intamplari au trecut altii si cum sa facem sa nu fim pacaliti.

*~~~~* 
Azi am avut programate 2 interviuri, unul pentru un post de manichiurista (se cerea cu/fara experienta)si altul pentru consultant asigurari de viata si non-viata la Groupama.Primul interviu a fost azi dimineata si al doilea va fi peste 1 h (16:30). acum sa revenim la primul interviu. Totul ok, interviul a durat 5 minute aproximativ. Mi s-a explicat faptul ca voi semna un contract de confidentialitate si un contract in care sunt obligata 3 ani sa nu plec de la ei. Ding Ding! What?!?!?! Am mai fost obligata sa stau 1 an jumate intr-o companie ceea ce e oricum aceptabil dar 3?!? 

Daca in acesti 3 ani imi gasesc ceva mai bun, exista posibilitatea sa pierd sansa de a avea ceva mai bun doar pentru un contract cu o clauza stupida? Nu sunt absurda, inteleg ca aceasta clauza este totusi o masura de siguranta adica, iti ofera un training, investeste timp si bani in tine, normal ca nu ar vrea sa piarda toate astea ca te hotarestu tu dupa 1 luna sa pleci si gata deja stii tot ce trebuia sa stii. Dar clauza asta e una absurda, e defapt e o clauza perfecta pentru acele persoane care nu se gandesc sa isi continue studiile, care nu se vad facand altceva decat acest job. Nu zic ca ar fi ceva denigrant sa fi manichiurista insa eu am o pretentie de la mine, in viitor, aspir la ceva mai mult. Tot ce vreau acum e doar o sursa de venit dar fara sa fiu constransa de o clauza. Salariul era asa cum ma asteptam adica, 600 ron plus 10% din pretul fiecarei manichiuri pe care o fac. Nu credeam ca va fi mai mult, nu aveam pretentia asta ci aveam pretentia sa nu fiu constransa. Daca era un job care sa merite, bine platit si care sa aduca un boost carierei nici nu as fi clipit, as fi aceptat.

Urmeaza al doilea interviu, nu ma duc foarte entuziasmata deoarece cam am idee despre ce a fi vorba, dar ma duc. sa nu stau in casa si sa inebunesc. Cand revin voi povesti si despre acel interviu.



6 comentarii:

Anonim spunea...

10%? Cosmeticienele de la mine din cartier castiga 45% din pretul fiecarei "operatiuni" :)

iguanitza spunea...

Hmmm...cred ca e vorba despre Perfect Nails? Eu am fost la un salon din Cluj (in calitate de clienta) si mi-a spus manichiurista ca de abia asteapta sa plece odata de acolo ca nu mai suporta. Mi-a spus ca intr-adevar a costat mult cursul (sponsorizat de firma), dar nu era multumita de castig. Mai avea de stat 1 an jumatate saraca...

Cat despre asigurari ... e o munca sa mergi sa bati din usa-n usa si salariul e de fapt comisionul care-l primesti la incheierea unei polite.

Am fost si eu la cateva interviuri (fara succes) printre care si la unul care oferea training...si ma obliga sa stau 1 an sau 2 .... in caz contrar le-as fi platit totul.... am intrebat daca nu pot eu suporta cheltuielile astea,fara sa semnez un asemenea contract si mi-au zis ca nu (probabil ca s-au gandit si mai departe si de aia n-am fost chemata a doua oara...)

Andreea spunea...

multa bafta!
Peste tot sunt angajatori nesimtiti!

yanmaneee spunea...

moncler outlet
adidas yeezy
golden goose
golden goose outlet
supreme clothing
golden goose outlet
golden goose outlet
goyard wallet
golden goose
golden goose

steycough spunea...

replica bags online shopping india replica bags aaa quality replica radley bags

thatey spunea...

more replica gucci bags i thought about this hop over to this website webpage YOURURL.com

Related Posts with Thumbnails