-->

11.04.2009

Dilema exfoliantului

Nu stiu voi,dar eu mereu am avut un dubiu cu exfoliantele din comert.Cele pentru corp toate sunt excelente insa cand vine vorba de ten toate imi lasa pielea al naibii de uscata si nu face nimic din ceea ce se presupune sa faca.Sa imi curete fatza de celulele moarte.
Si cum de curand tot refuz sa mai cumpar porcarii frumos m-a dus cu mouse-ul catre pagina de google si am plecat amandoi in cautarea unei retete naturiste de exfoliant!!
Si am gasit(poate tarziu)o reteta atat pentru corp cat si pentru fata: zatul de cafea!
Gizz cum de nu m-am gandit pana acuma,este simplu(din moment ce parintii mei sunt consumatori fideli ai cafelei..eu am decis sa spun pas)nu mai trebuie sa cumpar nimic(doar sa astept sa isi faca ai mei cafeaua decompression sickness)
Bun..am gasit o retetea pentru ten..combini o lingura de zat de cafea cu 1 lingura ulei de masline.Zatul va indeparta celulele moarte iar uleiul de masline hidrateaza...deci 2 in 1,insa recomandarea mea este sa folositi o manusa din lufa(pe o parte are un material textil ce te ajuta la îndepărtarea celulitei, a celulelor moarte şi activează circulaţia sanguină periferică)indiferent ca o folositi pentru fata sau pentru corp.In momentul cand incercati sa masati de asemenea se vor exfolia si palmele,manusa ajuta sa aveti un control deplin in momentul exfolierii.Aveti mare grija efectuati miscari circulare si nu apasati,zatul este un produs care poate sa provoace roseata(propia experienta)...in mod bland exfoliativa fata.
Pentru corp folositi aceasi manusa si acelasi produs-zatul de cafea..insa fara ulei de masline dearece este destul de unsuros si neplacut pentru corp.
Dupa exfolierea corpului clatitiva cu apa calduta si apoi rasfatati-va cu un gel de dus,veti simti o senzatie inimaginabila.Eu am folosit gelul de nus cu migdale californiene de la Yves Rocher..sincer mie imi miroase a fistic(preferatul meu),am avut o senzatie de relaxare,fresh character smileys .Acest exfoliant trebuie folosit de maxim 2 ori pe sapt,folosirea prea deasa poate sa produca efecte nedorite precum pielea uscata!!
Aceasta este manusa din lufa,poate fi gasita in farmacii sau super/hipermarketuri,sau pe site-ul www.alensa.ro 10 RON bucata.Desigur mai sunt si alte site-uri care comericializeaza astfel de produse,voi decideti.
"Adevarata frumusete izvoraste din sublim si simplitate"-Voltaire

3 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Speranta, bucurie, ganduri dintre cele mai alese. Paste Fericit!

Not Beautiful Enough spunea...

http://living-or-not.blogspot.com/search/label/exfolierea%20pielii citeste si pe blogul meu am adunat cateva informatii despre exfolierea pielii.

Katrina spunea...

Cafeaua e un pic cam puternica pentru pielea fetei. Am scris si eu un articol cu exfoliante naturale, ieftine, care pot fi gasite la plafar: http://reviews.katrina.ro/ingrediente-naturale-pentru-exfolierea-pielii.html

Si mai ai varianta cu periuta de dinti. Iei o periuta de dinti moale si iti masezi pielea cu ea.. rezultatul e super ok.

Related Posts with Thumbnails