-->

18.08.2009

Jurnal de bord ziua 2

Azi...am simtit o oarecare rautate in jurul meu. Inca nu inteleg de ce,chiar nu gasesc motive pentru comportamentul unora. Nu inteleg de ce lumea se uita urat la mine ca si cum as fura ceva.Am senzatia ca incomodez si ca nu sunt bine venita. Un lucru care iar nu il inteleg este de ce ajunsi pe un anumit post unii oameni sunt atat de reticenti/rautaciosi cu cei noi veniti sau cu cei veniti in practica.

Azi nici sandwich-ul pe care il mancam nu mi-a mai priit.Stiu ca eu..ca si viitor jurnalist trebuie sa fiu la curent cu tot ce se intampla in tara/in lume dar despre unele chestii chiar nu simt nevoia sa le cunosc/sa le stiu si mai ales sa le retin.
Situatia exacta:
Citeam pe un site cum ca in Practiker a murit un copil de 3 ani si in urma acestui oribil accident conducere s-a gandit sa suplimenteze oamenii care supravegheau zona respectiva.EU cu stupoare am zis "Ce tragedie,chiar nu stiam ca a murit un copil acolo" o doamna din redactie imi spune cu nonsalanta de parca moartea unui copil este ceva nesemnificativ "Da..si inca de cand..de 3 zile". Bun..trecem la subiectul Gradinii Zoologice care a fost redeschisa dupa mult timp si recent vor aduce cateva animale..stiam chestia asta dar intr-o atitudine ironica(pentru ca acea Gradina Zoologica nu este chiar atat de vizitata,prea putini mai stiu de existenta ei)am zis " Mai exista asa ceva la noi" lucru care se pare ca a iritato pe doamna ce imi raspunsese cu cateva minute inainte,replica ei a fost " Fetito(-uras ironia asta cu fetito-) tu ca jurnalista ar trebui sa stii informatiile astea,stai de 3 zile(-eu sunt de luni acolo..asta insemnand ca sunt de 2 zile..matematica mea asa imi spunea)si nu te documentezi..ar trebui sa te gandesti la ce vrei" am zis multumesc pentru sfat(mancam pentru ca eram lihnita de foame) primesc un raspuns "Asta e in loc de pofta buna"...nu cred ca pot descrie cat de penibil m-am simtit,mai bine nu scoteam nici o vorba.Am observat ca toate isi apara pozitia lor de reporterite de parca eu as veni sa le iau locul. Sunt la inceput,nu simt necesitatea sa aflu toate crimele posibile..chiar nu!!

La job-ul meu cand se angajeaza noi asistenti,ei nu prea retin ce li se zic in training si deseori intreaba pe cei din jur informatiile pe care le vor (desi au documente utile la indemana pentru a afla informatiile respective).niciodata nimeni de la noi nu le taie macaroana spunandu-le ca au de unde sa se informeze..daca putem noi (restu cei care suntem de ceva timp acolo) le oferim toate informatiile posibile legate de o anumita situatie. Totul fara ca vreunu sa faca nazuri. Intr-un fel doamna avea dreptate dar nu cred ca ar fi trebuit sa mi se adreseze pe un ton atat de superior si cu rautate in glas. La urma urmei sunt acolo sa aplic si sa invat despre meseria asta..nu le pot cunoaste pe toate. Oare peste tot in lumea asta a jurnalism-ului sunt atat de rai oamenii? Chiar asa se ataca daca vreunu nu stie o informatie? Oare ei le stiau pe toate?

Dar poate gresesc eu...ce stiu eu. Atatea pretentie pentru o televiziune mica,locala si la care prea putini se uita.

5 comentarii:

adela sirghie spunea...

mika draga mea nu pune la suflet
si eu am lucrat in televiziune
a fost mult mai nasol decat ce patesti tu acum
regret nespus perioada aceea, cred ca e cea mai mare greseala a vietii mele

Beatrix spunea...

Chestia e ca eu sunt dispusa sa invat..dar nu am cu cine. Din pacate nu ma pot inconjura numai de oameni buni,profi. Pentru mine un jurnalist profi totusi este dispus sa invete si pe ceilalti mai putin experimentati in ale meseriei. Dar nuu...trebuie sa existe rautate,invidie ca altfel lumea nu ar fi ok.
Multumesc pentru incurajare.Stiu ca toate trec..dar tare m-am ofticat azi:(

Gaby spunea...

Dă-le-n spanac! Oricum practica pe care o faci nu cred că va contribui prea mult la cunoştinţele tale în domeniul jurnalismului, va fi doar o foaie pe care o vei flutura. Jurnalism nu înseamnă să ştii pe de rost toţi copii morţi, toate tragediile şi alte porcării. Pe viitor spune-i să-şi ţină opiniile pentru ea şi nu te lăsa descurajată.

camelcutza spunea...

buna.acum ceva timp,am vrut sa fac u n internship pe jurnalism online,si am gasit o revista studenteasca,incepand o colaborare neplatita cu ei.dupa o vreme,desi toate articolele mele faceau trafic mare si erau scrise pe subiecte la zi,trimite niste articole,primesc un mail in sictir ca "articolele nu corespund",stau si le refac,le retrimit si de atunci...pauza.dar in schimb pe site apar articole pe teme asemanatoare celor scrise de mine...lol

Beatrix spunea...

@camelcutza

Ceea ce fac ei este oribil si scarbos,se folosesc de materialele tale.Nu cred ca as vrea o astfel de colaborare cu o publicatie care ma minte pe fata. Inteleg ca poate uneori nu gasesc subiecte insa nu inseamna ca trebuie sa recurga la astfel de tertipuri.

@Gaby
Multumesc pentru incurajare,chiar cand am scris post-ul acesta eram tare dezamagita si de mine in primul rand ca am permis cuiva sa ma faca sa ma simt ca o idioata. Spre diferenta de multe persoane din domeniul mass-media eu chiar iubesc jobul asta si pun suflet,vreau sa invat..de asta am venit aici,in ideea ca am sa invat ceva ce la Facultate inca nu mi s-a spus. Din fericire prin aerul asta de invidie nefondata am primit si sfaturi sincere.

Related Posts with Thumbnails