-->

17.08.2009

Jurnal de bord

Voi intrerupe linia de stiri si pareri beauty cu un Jurnal de bord bazat pe practica ce urmeaza sa o fac in cadrul unei televiziuni.

Azi a fost prima zi in care sarcina mea principala a fost : sa socializez cu cei din redactie. Hmm..da..sau cel putin cu cei care erau prezenti pe acolo si cu cei care nu se aratau ostili fata de mine(poate credeau ca am venit sa le fur job-ul si secretul vietii vesnice).
Cu tot riscul sa devin sacaitoare si din dorinta de a cunoaste tot ce e pe acolo am pus intrebarile care ma chinuiau pe mine si fara raspunsuri nu as fi putut sa dorm noaptea.Am asistat in prima parte a diminetii la momentul in care moderatoarea unei emisiuni suna peste tot pentru a-si face rost de material.Doar simplu fapt ca spuneam "Buna ziua,ma numesc X sunt de la televiziunea Y" portile i se deschideau...moment in care am intrat intr-o stare de visare cu ochii deschisi..la ce visam? La planurile mele,la tot ce vreau sa fac in viata asta..la ce frumos ar fi sa moderez o emisiune.M-am mai gandit si daca as fi capabila. Chiar daca pe moment nu as fi,mi-as da silinta..iubesc prea mult meseria asta ca sa nu doresc sa invat. Am aflat cu ocazia asta despre noi evenimente ce vor fi in TM si la care intentionez sa ma duc.

Au urmat 1 30- 2 h in care pur si simplu m-am plictisit...groaznic de mult!!!Normal, toti erau pe teren facand reportaje iar eu trebuia sa socializez!!!Ma vedeam deja cu microfonul intr-un maraton al reporterilor spre o tinta numita "material de redactie"

Pe urma a venit domnisoara de la meteo,pana aceasta si-a facut materialul eu din nou..am asteptat,ca altceva nu am avut mai bun de facut. Intre timp au mai venit cateva "colege" care mi-au aruncat o privire de "cine naiba esti si ce draqu faci?"si atunci am inteles ca nu are rost sa imi bat capul si sa le stresez cu intrebarile mele.Pentru ca deh...ele stiu de toate din ziua in care s-au nascut. Am decis sa raman la cele 3 persoane cu care am "socializat' azi. De la ora 13 pana la 15 plictis de ma dureau si maxilarele de la atata cascat,mai putin si adormeam cu capul pe tastatura(bine macar ca aveam un comp si internet ca sa pot citit si eu ceva).O tacere in redactie de nici musca nu indraznea sa faca galagie.

AAA,cu ocazia asta am aflat de la secretara ca la Benvenuti sunt reduceri masive de pana la 80%..hmm..si-a cumparat pantofi cu pret initial de 170 ron si dupa reducere a ajuns la 39 ron,asta da afacere!

Spre fericirea mea am fost anuntata de domnisoara de la meteo ca a terminat materialul si pot merge cu ea sa inregistreze stirea.Nu aveam voie pe platou decat in regie..dar am avut acces totusi in platou cu acordul donsoare moderatoare

Nu pot explica emotia sincer,a fost un sentiment de nedescris.Iar visam ca voi ajunge intr-un final si eu acolo..sa zic "Buna seara, ma numesc Beatrix si va prezint stirile" sau mai stiu eu ce voi prezenta . Si pentru ca este o televiziune locala moderatoarele se machiaza singure. Dezastru!!! Imi venea sa o machez eu..asa imi venea sa scot pensulele mele(pe care le mai port cateodata la mine in cazul in care vreau sa imi retusez machiajul)si sa o fac eu!! Cand am vazut un burete hidos si un strat de 3 degete de machiaj care nu era "blenduit"si...aaahh nu un cosmar. Nu stiam cum sa ii propun sa o machiez(nici nu stiu daca asa se scrie bine) eu,era groaznic modul in care "arunca" blush-ul,fardul de ochi...offf! Stiu...sun rea..foarte rea...nu mai trebuie sa critic pe nimeni.
Dar cand sa vad si eu cum se inregistreaza o stire...ALARMA!! era deja ora 3 si trebuia sa ma duc la lucrul..la the real job..vesnicul si groaznicul Orange.

Cu toate astea m-am simtit bine azi,pentru prima data dupa mult timp m-am simtit bine in mediul in care eram.

1 comentarii:

SoSheSays spunea...

Mult succes si sa ajungi prezentatoare!

Related Posts with Thumbnails