-->

13.10.2009

Am plecat, am uitat de unde sunt!

Nimic nu ma enerveaza mai mult decat romanii plecati peste hotare care intr-un moment al vietii realizeaza ceva o afacere, uita ca este din Romania si alege sa se dezvolte doar in tara in care se afla. spre exemplu anastasia Soare, regina sprancenelor-denumita de americani nu imi amintesc sa aiba vreun magazin sau macar sa aiba shipping in RO. Mario Badescu, are o linie de intretinerea tenului are shipping in RO dar la un pret promotional de 25$ si in functie de greutatea pachetului..yeah right-great deal. Niciunul dintre ei nu au nici macar un nenorocit de salon in tara de bastina. cum dracu sa uiti de unde esti? AM inteles ca aceasta tara nu ofera posibilitati de dezvoltare ca si US dar totusi, fa un favor "concetatenilor" din aceasta mica tara. Nuu, trebuie sa aiba free shipping in US. De ce nu free shipping in RO???

Poate gresesc, si exista magazine in care se gasesc produsele celor doi si inca nu stiu eu..dar din cate am cautat eu nu am gasit nimic, nici o informatie cum ca ar exista asa ceva!!

Multumim dragi romani ca ati uitat cine sunteti, de asta suntem considerati si "cei mai dezvoltati" din Europa!






12 comentarii:

Anda spunea...

Stiu ca Anastasia penseaza vedete, cum ar fi si Jeniffer Lopez. Dar are linie de produse cosmetice?

Beatrix spunea...

dap, are linie de cosmetice, kit-uri pentru un pensat exemplar smd.Frumos nu? cand a fost intrebata de Cristi brancu daca deschide si in RO un magazin a spus ca se mai gandeste cu o tenta de " Nu categoric frate"

camelcutza spunea...

buna,pe blogul meu te asteapta un premiu virtual:P.xoxo

Ella Gheorghiu spunea...

Da,pai asta ne "uneste" pe noi romanii..ori au plecat si nu numai k au uitat de unde au plecat,dar dupa ce primesc alta cetatenie nici nu mai zic k la origine sunt romani..ori isi doresc sa plece cat mai repede si accepta tot felul de slujbe de nimic kiar daca sunt oameni cu o facultate terminata.Din pacate,in ziua de azi nimeni nu mai este mandru ca este roman.Si pana la urma daca ne uitam in jurul nostru (pe strada,la tv,etc.)de ce ar mai fi?!Uite eu sunt stud in an 4 la medicina si urmeaza dupa niste de inv. sa castig un salariu de 8oolei ca rezident timp de 6 ani in care faci si de garda...nu se merita!este o bataie de joc..

Beatrix spunea...

si eu as vrea sa plec din tara, singurul motiv este ca aici viitorul pare destul de sumbru. Mereu am fost de principiul ca daca in tara ta nu te realizezi cum sa am pretentia ca in alta tara sa ma pot dezvolta. Uite ca se poate totusi, este greu dar se poate in alta tara. Nu sunt genul de om sa uit de unde am plecat.

In ceea ce priveste situatia ta legata de facultatea si job, mi se pare absolut scarboasa. Un medic, fie si el rezident ar trebui sa castige multi bani. El nu trebuie sa aiba grija banilor, grijile astea cotidiene ar putea sa ii afecteze job-ul. Ma refer la faptul ca nu se mai concentreaza asupra jobului-sa salveze vieti ci la "oare maine am bani sa platesc curentul/internetul si pe deasupra sa mai manc?"

Jalnica situatia.

Anca spunea...

nu exista magazine...si asa de tare ma enerveaza asta!

dar daca te fac mai fericita, afla ca am avut un inspector britanic in vizita la matematica. a zis ca el nu a mai vazut un asemenea manual gros, si ca cei de-a 12-a au doar 4 materii a cate 4 ore....deci macar suntem mai destepti decat ei! :)) si mai frumoasa decat americancele. muhahaha

Beatrix spunea...

Da, ce ma bucura faptul ca noi suntem mai destepti:)) Aici nu faci nimic cu inteligenta. In Romania nu este nevoie de scoala ci de tupeu si lipsa de scrupule ca sa poti reusi.

lorenabr spunea...

Da ai dreptate! Am crescut in Romania si am plecat de la varsta de 10 ani din tara. M-am intors si am studiat in Timisoara, Moda. M-am simtit bine nu am uitat niciodata de unde am plecat. Am trait in Germaia, Los Angeles si acum traiesc in Auckland Noua Zelanda, dar Romania e pentru totdeauna pamantul meu. M-am intors si parca totul era schimabt si din pacate mult in rau. Ai dreptate tupeul e la putere si pana nu se schimba, generatii intregi o sa se tampeasca. Scoala e un dezastru, politica e degeaba, si atitudinea la munca e = cu 0. Sa nu ma intelegi gresit respect si apreciez Romania si poporul roman. Imi este foarte greu sa inteleg cum Dracu e posibil sa traiesti in Romania si sa nu vorbesti limba romana dar sa ai pretenti. Vorbesc din propia experienta. La faculta mea sunt atatia unguri de origine romana care vb limba de parca nu ar fi trait aici. Pacat!
Sunt creatoare de moda si toate produsele mele sunt realizate in colaborare cu o firma din Romania. Sper sa fiu capabila sa intretin aceasta legatura. Am sa incerc tot posibilul sa deschid un mic shop si in Romania depinde de starea financiara. Inca un lucra care ma deranjeaza foarte tare in Romania: Sa nu uitam Romania, NU inseamna BUCURESTIUL! Nu inteleg de ce totul e legat de capitala? Restul tarii nu e provincie asa cum se spune!

Iti doresc o zi placuta!:)

PS: Cu Anastasia Soare ai dreptate, si crede ma a uitat de unde a plecat.

Beatrix spunea...

LorenaBr bun venit pe blogul meu:D. Mi-a placut enorm de mult commentul tau. Apreciez oamenii care nu incearca sa ascunda soarele cu un deget, acele persoane care spun ce gandesc cu toate ca poate opinia lor ar putea crea divergente cu alte persoane. De multe ori sunt si eu indignata ca totul se concentreaza asupra capitalei, evenimente, targuri, lansari magazine precum Sephora. Eu locuiesc in TM care nu este tocmai un orasel micut dar totusi nu se gaseste Sephora(nu ca as merge sa cumpar, dar asa de chestie). Iti doresc tot binele din lume si sa ai succes in afaceri.:D

lorenabr spunea...

Ador TM am locuit 6 ani si mica Viena e superba. Am vazut Sephora la Mall. Dar nu ma intreba in ce magazin ca nu mai stiu din pacate.

Anne spunea...

bine zici mika :)

Sorina spunea...

Cred ca free shippingul tine totusi de o gandire mercantila: se ofera gratis celor care sunt oricum in aceeasi tara (deci taxele postale nu ar fi prea mari), altfel, cred ca se poate crea situatia in care profitul/produse sa fie mai mic decat taxele postale. Si dincolo de patriotism, tot economic vorbind, scutirea de taxe postale se acorda acolo unde speri sa ti se pareasca piata, adica sa castigi noi clienti: de obicei zonele mai bine dezvoltate economic au mai multe persoane dispuse sa cheltuie pe beauty decat cele mai sarace.
Cele scrise mai sus nu exclud patriotismul, dar.....
Chiar tu scriai despre experientele pe care le-ai trait la Call Center. Din nefericire ti le impartasesc si eu, dintr-o alta perspectiva, dar la fel ca si tine, vin in contact zilnic cu clientul roman, care se poarta asa cum se poarta, este educat asa cum este...
Ce vroiam sa spun cu toate astea? Cred ca depinde si de istoricul personal al fiecaruia (de cat a suportat si ce anume). Nu e vorba de uitat de unde esti. Ci de cat poti suporta, de cum esti tratat in afara cu aceeasi meserie (de exemplu, la noi in tara toata lumea latra la medici, in afara notiunea de respect este semn al culturii si civilizatiei) si, uneori, cum te simti in afara cand spui ca esti roman (medic si bursier fiind) si ce priviri intalnesti...
Patriotismul e o notiune interesanta, dar s-ar putea ca oamenii aia sa fi trait niste experiente care sa ii fi facut sa ajunga la deciziile lor.

Related Posts with Thumbnails