-->

25.12.2009

Ce sa faci cand racesti




Am racit in sensul ca am scurgeri nazale mai pe romaneste imi "curge nasul". Stiti si voi repercusiunile,nas rosu ca la Rudolf si crapaturi in zona narilor + usturime de la stergerea nasului in mod constant. Unii recomanda sa folosim o batista deoarece este mai blanda cu pielea din jurul nasului insa altii spun ca nu este indicat deoarece microbii raman stocati acolo, servetelele uneori sunt prea dure prin urmare nu avem ce sa alegem ca sa nu devenim renul Rudolf. Eu am ales servetelele, ma gandeam ca daca iau batistute am sa scap usor(yeah right) m-am dus la magazin si ii spun idiotului de acolo ca doresc batistute "neparfumate" (le urasc, unele au un miros inexplicabil de urat) desigur ca imi confirma ca ceea ce imi ofera el sunt batistute neparfurmate. Fericita dau prima suflare cand dau peste acel miros urat ce imi provoca greata. Mi-am scos nasul din chestia aia numit bastistuta( vroiam sa merg sa i le indes in nas sa vada si el cat de oribile sunt) si mi-am luat ditamai pachetul de servetele de masa din acelea moiiii(that's a good choice).

Pentru durerea de gat mi-am procurat un sirop de tuse (nu tuseam dar totusi preventiv) de la Favisan dupa care mi-a trecut durerea de gat dupa 1 zi (adica ieri 24.12), Paracetamol si muuult ceai de lamaie. Cand sunteti raciti consumati multe fructe, mancati putin dar de mai multe ori, foarte multe lichide (a nu se confunda  cu berea sau alta bautaura alcoolica) si ceaiuri multe. daca este o simpla raceala nu recurgeti la mii de pastile si alte efervescente. Incalziti-va camera si leneviti (nu neaparat in pat).

Ce facem totusi cu nasul?? Incerc la fiecare 30 minute sa aplic in zona narilor o crema foarte hidratanta ca sa previn craparea pielii din acea zona si eventuala durere lasata de stergerea constanta a nasului.

A fi racit are avantajele si dezavantajele sale dar tot ce vreau eu este sa ma fac bine pana in 28.12, am planuit tot anul o mica vacanta (o binemeritata vacanta) impreuna cu iubitul meu la el acasa. Cand sunt in concediu prefer sa ies din Timisoara tocmai pentru a ma relaxa si a ma indeparta de tot ce inseamna stress.

Sa fii racit sucks!!!



Sursa : Healty

5 comentarii:

andrei s spunea...

da, urât tare cu răcelile astea. Mai ales dacă mai ai şi o tuse d-aia de zici că sar plămânii din tine...

Beatrix spunea...

Din fericire de data asta nu experimentez tusea ce scoate tot sufletul din mine:))

Butterfly spunea...

Si eu am racit si de 2 zile ma lupt cu raceala, eu iau fervex, la mine asta e cel mai eficient, mai ales daca ma tratez din timp, dar de data asta am actionat mai tarziu si se pare ca nu se lasa raceala cu una cu doua, iti doresc insanatosire grabnica si distractie placuta

Beatrix spunea...

^Insanatosire grabnica si tie :D, e bine ca este doar o simpla raceala decat o gripa...

Ella Gheorghiu spunea...

Insanatosire grabnica!

Related Posts with Thumbnails