-->

06.01.2010

Law abidin citizen



Despre film:

Clyde Shelton (Gerard Butler) un sot si tata iubitor asista la crima sotiei si fiicei sale fiind singurul supravietuitor al atacului. Criminalii sunt prinsi. Avocatul acuzatiei Nick (Jamie Fox) este constrans de seful sau sa propuna unuia dintre criminali o sentinta mai blanda contra marturiei impotriva complicelui sau. Nemultumit de sentinta data celor 2 criminali,Clyde decide sa faca dreptate prin propriile metode astfel ca filmul ne propulseaza in timp : 10 ani mai tarziu. Cel care a scapat cu o pedeapsa usoara este gasit mort intr-una din proprietatile lui Clyde, acesta este arestat marturisind cu nonsalanta ca el l-a ucis. Clyde ii cere lui Nick sa repare sistemul defect al justitiei sau persoane importante vor muri iar urmarile vor fi "biblice". Curand Shelton va conduce operatiunea de asasinare chiar din inchisoare ceea ce ii face pe investigatori sa creada ca are un complice doar ca singurul complice a lui Clyde rezulta sa fie chiar el insusi.




Ce cred eu:

In luna decembrie cand am mers prin mall cu prietenul meu am vazut ca la Cinema City se va rula acest film, fiind cu Gerard Butler( dupa care sunt inebunita) vroiam sa il vad neaparat. Bineinteles ca al meu carcotas de prieten mi-a invocat 1001 motive pentru care sa nu mergem sa vedem filmul. Am decis sa scot filmul si cand am plecat in vacanta am decis sa ne uitam la acest film fara sa ii zic ca este tocmai filmul pe care a refuzat sa il vada.

Este cred ca unul dintre cele mai bune filme ale lui Gerard Butler si poate a anului (vazute de mine). Stand in pozitia unui om caruia familia i-a murit din cauza unor debili oricine si-ar dori sa faca la fel. Durerea de a pierde persoanele iubite nu are comparatie. Ceea ce Clyde si-a dorit a fost sa fie condamnati cei doi asa cum merita fara sa se ajunga la negocieri si chiar daca sistemul nu le-ar fi dat o pedeapsa mare cred ca ar fi fost multumit ca macar s-a incercat. Law abiding citizen ne aduce in fata faptul ca sistemul justitiar fie el din RO sau USA este la fel de "defect'", mi se pare aberant sa ajungi la un acord cu niste criminali chiar daca asta va aduce confesiunea unuia asupra crimei comise. Singurul cuvant care poate descrie personajul principal este "ingeniozitate". Merita vazut filmul si chiar as vrea sa stiu si parerile voastre despre acest film (in cazul in care l-ati vazut deja)

2 comentarii:

Mihaela spunea...

Un film extraordinar. Nu am putut nici sa ma misc in cele 2 ore cat a durat, foarte interesant...

Beatrix spunea...

Mie imi spui..e un film exceptional, unul dintre acele filme care te tine in suspans:D

Related Posts with Thumbnails