-->

06.01.2010

Secretul unui ten curat si perfect




Cu toate ne dorim un ten perfect pentru care ne luptam sa il ingrijim cum se cuvine de accea demachierea tenului este un punct esential in ingrijirea tenului de zi cu zi. Deseori ne confruntam cu acea lene in care pur si simplu suntem determinate sa adormim cu machiajul pe fata. O singura data nu va face rau nimanui insa daca acest obicei prost devine o rutine in sine nici nu va fi de mirare daca tenul se va razvrati prin aparitia imperfectiunilor.

Fie ca ne machiem sau nu procesul de demachiere trebuie indeplinit cu rigurozitate atat dimineata cat si seara.  

De ce dimineata?
Trebuie sa ne demachiem dimineata pentru a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii
si sebumul acumulat in timpul noptii.
Daca aceste reziduri nu sunt indepartate, porii se incarca iar in timp ei se pot inflama sau pot aparea cosuri.

De ce seara?
Seara, pentru a sterge si cele mai mici urme de machiaj dar si pentru a indeparta
toate impuritatile depuse in timpul zilei



Este indicat ca dupa demachiere sa folositi (atat seara cat si dimineata) o crema specifica tipului tau de ten. Pentru a incepe acest ritual trebuie sa aveti in primul rand mainile curate, se aplica in palme crema, laptele sau emulsia din abundenta iar apoi se freaca palmele una de alta. Intinde cu miscari curculare pe fata si gat (nu uitati in special de gat!!) lotiunea. Indeparteaza emulsia cu dischete demachiante apoi daca este cazul clateste fata cu apa calduta sau aplica un tonic ori o crema hidratanta.


Ce produse putem folosi?

  1.  Laptele demachiant - este recomandat pentru tenul normal, mixt, matur si uscat cu deficit de sebum. Dupa indepartarea demachiantului este bine sa aplici o lotiune tonica pe fata pentru a indeparta urmele laptelui demachiant si de asemenea pentru a tonifia tenul. Singurul lapte demachiant care mi-a placut a fost cel de la Farmec, uneori l-am folosit si pe post de masca pentru ten. L-am lasat sa actioneze 20 de min si apoi mi-am clatit fata..senzatia? Catifelare.
  2. Gelurile si cremele -sunt recomandate in special tenului mixt si gras. Curata foarte bine pielea, indeparteaza excesul de sebum iar dupa folosire fata trebuie clatita din abundenta cu apa calda.
  3.  Servetelele demachiante - sunt de parere ca aceasta modalitate de demachiere reprezinta una dintre cele mai comode, sunt practice. Te pui in pat iei servetelul si gata, te-ai demachiat. In decembrie am gasit in Auchan o promotie la servetelele demachiante Garnier primeai 2 pachete la pret de 1, foarte avantajos. Totusi aceste metoda uneori mie imi ofera senzatia de ten uscat si de aceea apelez si la o crema foarte hidratanta.
Atunci cand ne curatam fata multe dintre noi prin miscari agresive demachiaza machiajul ochilor. Este total gresit aceasta miscare. Pielea ochilor este cea mai senzibila zona a fetei si desigur cea mai predispusa la aparitia ridurilor, de aceea avem nevoie de miscari blande. spre exemplu se tine discheta 10 secunde pe fiecare pleoapa, timp in care emulsia dizolva machiajul. Apoi se sterge de la exterior catre interior restul de machiaj acumulat sub pleoapa inferioara

Demachierea este esentiala dupa cum ati vazut atunci cand vine vorba de machiaj, la fel ca si in pictura -ai nevoie de o panza intinsa si perfect curata pentru a avea un tablou impecabil. La fel si cu tenul, nu poti aplica fondul de ten peste o fata necurata. Am intalnit multe femei care sustineau ca ele nu au nevoie de creme si demachiere toate acestea fiind o pierdere de timp si bani iar tenul oricum va imbatrani. Desigur sunt de acord, nimeni nu a zis ca vom ramane mereu tinere dar de ce sa nu imbatranim frumos? Nu cred ca este vorba de bani, poti avea efecte scontate si folosind creme homemade  fara sa cheltui foarte mult.


Spre sfarsit va propun o reteta homemade pentru o emulsie demachianta:

  • 1 pahar de iaurt
  • 2 linguri frunze anason
  • 1 sticluta cu capac
Fierbe frunzele de anason intr-un vas cu 150 ml apa, apoi lasa totul la racit.
Strecoara fiertura si toarna lichidul impreuna cu iaurtul in sticla.
Pune capacul si scutura bine pana la omogenizare.
Pune sticla in frigider si foloseste amestecul pe post de demachiant.

!!Aceasta mixtura va curata porii in profunzime,te poate scapa si de cosuri: iaurtul contime mult calciu (pentru curatarea tenului) iar frunzele de anason vor trata petele.!!








3 comentarii:

tatiana spunea...

Uit destul de des sa ma demachiez seara, mai degraba o fac dimineata. Sa-mi fie rusine! Pup

Beatrix spunea...

Vaiii..ma fac ca nu am citit:))Tocmai ca am un grad mare de comoditate in mine am apelat la servetelele demachiante, numai ma pun in pat ma sterg bine si adorm:))

tatiana spunea...

Hai ca o sa incerc sa tin cont de sfaturile tale bune. Sper sa si reusesc. Pup

Related Posts with Thumbnails