-->

07.05.2009

10 remedii pentru acnee

De ceva vreme am o problema serioasa cu acneea,orice as face tot tinde sa imi apara si mai multa acnee..ceea ce este de-a dreptul exasperant.Inscrisa fiind pe forumul e-joy.ro/forum cineva mi-a dat un pont: apa oxigenata.Si pentru ca sunt curioasa din fire si vreau sa aflu cat mai multe am cautat despre apa oxigenata si proprietatile ei relationat la acnee,in am intr-un final peste acest articol de pe www.click.ro(nu citesc nici ziarul si nici site-ul....acest articol este tare interesant)
So have fun reading...

"
1. Suc de lămâie

Acidul citric prezent în sucul de lămâie reduce roşeaţa şi inflamaţia din le­­ziu­­nile acneice. Tam­ponaţi zona afectată cu un tampon de vată înmuiat în suc de lămâie sau chiar cu o felie de lămâie. Lăsaţi fa­­ţa acoperită în acest fel timp de 10-15 minute. Ast­­fel, faţa se va curăţa şi vor fi îndepărtate grăsi­­mea şi celulele moarte.

2. Apă oxigenată

Dacă sunteţi persoane care su­­feră de acnee, cu siguran­­ţă că sunteţi tentaţi să vă stoarceţi coşurile de pe faţă. Astfel, se produc leziuni la nivelul pielii, porii rămân deschişi şi infecţii­­le se întind. Dacă aplicaţi a­­pă oxigenată pe zonele afectate, acest lucru vă va ajuta să vindecaţi infecţiile şi să opriţi răspândirea bacteriilor pe întreaga faţă.
3. Mască din albuş de ou

Spargeţi 2-4 ouă şi se­­paraţi albuşul de gălbenuşuri. Aplicaţi pe faţă al­­buşul de ou pentru a cu­­răţa pielea şi lăsaţi această mască să stea 10 minute pe faţă. Albuşurile sunt pline de proteine, iar consistenţa acestui tip de mască pentru ten va ajuta porii să se închidă. Gră­­simile şi impurităţile de pe faţă vor fi îndepărtate.

4. Mască de ten cu aspirină

Dincolo de beneficiul obişnuit al administrării aspirinei pe cale orală, acest medicament are un succes deosebit în tratamentul local al acneei. Stri­­viţi într-un castron 3-8 pastile de aspirină. Adă­­ugaţi câteva picături de apă, până când praful obţinut are consistenţa unei paste cu aspect nisipos. Adăugaţi, apoi, câteva picături de miere. Mierea are rol antibacterian, dar şi de liant, pentru că ajută mas­­ca să rămână lipită pe faţă. Întindeţi acest amestec pe faţă şi lăsaţi-l să stea 10-15 minute. Are rolul de a oferi tenului un aspect tonic şi reduce cantitatea de sebum din piele.

5. Scrub (frecaţi tenul) cu aspirină

Când intraţi la duş luaţi 3-8 pastile de aspirină, pe care le ţineţi în palmă. După ce le înmuiaţi în pu­­ţină apă caldă ele se transformă într-o pastă grunjoasă. Frecaţi zonele afectate de acnee timp de 30 de secunde cu aceas­­tă compoziţie şi apoi clătiţi.

6. Spălături cu sare amară

Turnaţi 3-4 linguri de sare amară într-o cană cu apă caldă. Cu un tampon de vată, aplicaţi acest ames­­tec pe faţă timp de 5 mi­­nute. Porii se vor des­­chide şi tratamentul are rol exfoliator. Veţi curăţa astfel tenul de sebum şi de celulele moarte.

7. Oţetul

Mai mult decât la sucul de lămâie, aciditatea oţe­tului poate fi folosită pentru a reduce inflamaţia acneică. Cu un tampon de vată aplicaţi oţet pe locul afectat, timp de 10-15 mi­­nute.

8. Ulei de peşte sau ulei din seminţe de in

Aceste suplimente nutritive sunt bogate în acizi graşi Omega-3 care sunt cunoscuţi că îm­­bunătăţesc reproducţia celulară şi astfel pot vindeca acneea. Puteţi să vi le procuraţi de la orice ma­­gazin de produse natu­riste. Admi­nistrarea se face pe cale orală, două capsule pe zi.
9. Pastă de dinţi

Pentru bubele mai mari, puteţi aplica puţină pastă de dinţi pe zona afec­tată. Le puteţi lăsa acoperite astfel şi peste noapte. Pustulele se vor usca, iar inflamaţia se va reduce.
Aveţi grijă, însă, să folosiţi o pastă albă şi nu un gel, pentru a evita eventualele iritaţii.

10. Ceaiul verde

În ultimul timp, ceaiul verde e folosit în mul­­te remedii homeopate pentru benefiicile pe ca­­re le aduce organismului. Unul dintre acestea constă în detoxifierea orga­nis­­mu­­lui, care ajută la eli­minarea celulelor moar­­te din piele şi la reducerea infecţiilor. Beţi trei căni de ceai verde în fiecare zi, timp de cel puţin două săptămâni. Veţi observa o îmbunătăţire a aspectului tenului."
sursa:
< /span>

3 comentarii:

Not Beautiful Enough spunea...

buna!
interesant articol. thanks for sharing!
si eu mai am probleme cu acneea in anumite perioade...

Mika spunea...

^Am incercat sa inlocuiesc tonerul cu apa oxigenata..si am ramas surprisa de-a dreptul cand am vazut ca petele lasate de la cosuri au disparut si la fel si explozia de cosuri pe care am avut-o acum 2 saptamani.
Si cand te gandesti ca o sticluta costa doar 3 ron :))

bilabila1 spunea...

As vrea sa mai adaug la cele 10 remedii pentru acnee produs care m-a ajutat pe mine sa scap de toate cosurile si punctele negre. Este voarba de creme naturale din ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. La mine au functionat si le recomand.

Related Posts with Thumbnails